Ολυμπιακός: Πάει για Τανούλη

Ο Ολυμπιακός θέλει να επενδύσει στη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ και ετοιμάζεται να κινηθεί για την απόκτηση του 20χρονου φόργουορντ/σέντερ του Προμηθέα, Γιώργο Τανούλη.

Ολυμπιακός: Πάει για Τανούλη

Στον Ολυμπιακό έχουν πάρει απόφαση να προχωρήσουν τις διαδικασίες για το ενδεχόμενο απόκτησης του Γιώργου Τανούλη. Ο λόγος για τον 20χρονο (20/7/2002) Έλληνα πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έχει ύψος 2,10 και αγωνίζεται στον Προμηθέα. Πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ, σε μία εποχή που τα ταλέντα στο σπορ (και όχι μόνο) είναι δυσεύρετα. Ο αθλητής μπορεί να παίξει και στη θέση του σέντερ.

Η ομάδα της Πάτρας ξέρει πως έχει χρυσάφι στα χέρια της, πιστεύει σε εκείνον, θέλει να του δώσει έναν πιο ενεργό ρόλο ενόψει της νέας σεζόν και δεν... καίγεται να τον παραχωρήσει. Οι Πειραιώτες όμως θα κάνουν την προσπάθειά τους καταθέτοντας στον Προμηθέα επίσημη πρόταση για την απόκτηση των δικαιωμάτων του παίκτη. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Είτε με το να τον φέρουν άμεσα στο μεγάλο λιμάνι είτε ακόμη και να παραμείνει εκεί δανεικός για μία σεζόν και να φορέσει τα ερυθρόλευκα από τη νέα σεζόν. Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Παναθηναϊκός με τον Ιωνικό για τον Χουγκάζ.

Έκανε... θραύση στο Πανελλήνιο εφήβων

Ποιος είναι όμως ο Γιώργος Τανούλης; Ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής του Άρη, αλλά ακολούθως έκανε το αγωνιστικό του ξεπέταγμα στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, έκανε το... μπαμ στο Πανελλήνιο εφήβων με τον «Δικέφαλο», καθώς με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ήταν και ο 2ος σκόρερ της διοργάνωσης με 16,4 πόντους κατά μέσον όρο.

Επίσης, ήταν 4ος ριμπάουντερ (με 8,6 ριμπάουντ) και ο 4ος σε αξιολόγηση (17 βαθμούς ανά αγώνα) στο τουρνουά, σουτάροντας με 71% στις βολές, 52% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα. Στη συνέχεια τον προσέγγισε η ομάδα του Προμηθέα και τον Σεπτέμβρη του 2020 τον έφερε στην Πάτρα. Ο παίκτης είχε μείνει εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις υποδομής της ομάδας και ήθελε να φορέσει τη φανέλα της ομάδας, η οποία είχε πλάνο, ώστε να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ταλέντο του.

To εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ

Σε περασμένο ματς με την Εθνική νέων ο Γιώργος Τανούλης διέλυσε την Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, μέτρησε 27 πόντους, έχοντας 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, παίρνοντας 36 στο σύστημα αξιολόγησης. Νωρίτερα, σε ματς πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό, μπορεί ο Προμηθέας να έχασε (85-66), αλλά ο 20χρονος φόργουορντ/σέντερ κοίταξε στα μάτια τους ψηλούς των Πειραιωτών.

Τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους (5/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα) και με 7 ριμπάουντ, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την απόδοσή του. Συνολικά στα πλέι οφ μέτρησε 9,7 πόντους (62,7% δίποντα, 36,3% τρίποντα), 3,6 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά παιχνίδι. Αξιομνημόνευτη η καλή του εμφάνιση απέναντι στη Λάρισα, όταν και μέτρησε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Το αγωνιστικό του προφίλ

Τι στυλ παίκτης όμως είναι; Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει ιδιαίτερα τον τρόπο που αγωνίζεται, πρόκειται για έναν ψηλό με καλές κινήσεις στο λόου ποστ. Διαθέτει πολύ καλό σουτ, ενώ έχει βελτιώσει αρκετά και το περιφερειακό του σουτ. Ένας πάουερ φόργουορντ που έχει έφεση στο σουτ, που θα κινηθεί και μακριά από το καλάθι, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως σέντερ, διαθέτοντας και το ύψος (2,10) για να αντεπεξέλθει. Αποτελεσματικός ριμπάουντερ, παίζει με δύναμη στην άμυνα και διαθέτει καλή τεχνική για το μέγεθός του.

Ένας παίκτης που δείχνει να έχει σοβαρό χαρακτήρα, αρκετά ώριμος για την ηλικία του, διαθέτοντας περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης. Γενικότερα είναι ένας σύγχρονος ψηλός που μπορεί να παίξει τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, κάτι που αρέσει στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Δεν είναι τυχαίο πως και στον Ολυμπιακό έχουν ποντάρει στους Σάσα Βεζένκοφ και Άλεκ Πίτερς, οι οποίοι έχουν ταλέντο στην επίθεση, έφεση στο σουτ και ικανότητα να παίζουν κοντά αλλά και μακριά από τη ρακέτα.