Oλυμπιακός: Προχωράει για Εντούρ

Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει για την απόκτηση του Σενεγαλέζου σέντερ, Μορίς Εντούρ, για να αναλάβει το πόστο του τρίτου ψηλού στο ρόστερ.

Oλυμπιακός: Προχωράει για Εντούρ

Μπαίνει ο Αύγουστος και ο Ολυμπιακός θέλει μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει τακτοποιήσει την υπόθεση του τρίτου ψηλού στο ρόστερ της ομάδας. Δεν είναι μικρό θέμα. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η Ευρωλίγκα, με τον ανταγωνισμό να έχει μεγαλώσει και τους αγώνες να είναι συνεχόμενους, είναι απαραίτητο η κάθε ομάδα να διαθέτει 12 καλούς παίκτες. Γιατί μέσα στο παιχνίδι είναι τα φάουλ, οι τραυματισμοί, οι ιώσεις αλλά και η κόπωση, οπότε το ροτέισον είναι σημαντικό. Οι Πειραιώτες, λοιπόν, ψάχνουν παίκτη που θα καλύψει το πόστο που είχε ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ στην ομάδα, ο οποίος είχε μέσον όρο κοντά στα 14 λεπτά στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι και λίγο. Υπήρχαν στιγμές που ο Γάλλος ταίριαζε καλύτερα στις πεντάδες αλλά και που απέδιδε καλύτερα σε σχέση με τους Φαλ και Μάρτιν.

Ο τρίτος ψηλός στο ρόστερ δεν είναι... κομπάρσος. Γι’ αυτόν τον λόγο οι «ερυθρόλευκοι» ξεψαχνίζουν την αγορά, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση, η οποία θα είναι και διαθέσιμη. Η περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο μπήκε στον... πάγο. Ήταν η πρώτη επιλογή. Τόσο επειδή είναι Έλληνας όσο και επειδή στον Πειραιά εκτιμούν πως έχει τα στοιχεία που ψάχνουν σε ψηλό. Έναν αθλητή που θα λειτουργεί περισσότερο στο «5» και λιγότερο στο «4», διαθέτοντας αθλητικά στοιχεία. Η υπόθεση μπήκε στο συρτάρι και οι νταμπλούχοι Ελλάδας πάνε για άλλα!

Στο μεγάλο λιμάνι, λοιπόν, έχουν πάρει απόφαση να προχωρήσουν την ενίσχυση του ρόστερ τους με έβδομο ξένο παίκτη. Δεν είναι το καλύτερό τους, ήθελαν να προχωρήσουν με έξι, αλλά, από τη στιγμή που οι εξελίξεις έχουν κυλήσει ως έχουν, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Πρώτο ζητούμενο να στελεχωθεί το ρόστερ της ομάδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεύτερο να υπάρχουν έξι ξένοι. Πρώτος στόχος της ομάδας αυτές τις ημέρες για τον ρόλο του τρίτου ψηλού στο ρόστερ είναι ο Μορίς Εντούρ. Ο λόγος για τον 30χρονο Σενεγαλέζο σέντερ, ο οποίος φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα. Έχει ταχύτητα, γρήγορο πρώτο βήμα, εξαιρετικός στο να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ φημίζεται για την ικανότητά του στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Ικανός αμυντικός, διαθέτοντας έφεση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, ενώ είναι λειτουργικός και στο πικ εν ρολ.

Στα υπέρ και το γεγονός πως έχει πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Έχει παίξει σε Ρεάλ, Βαλένθια και Ούνιξ, ενώ έβγαλε τη σεζόν στη Γαλατασαράι, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Μέτρησε 12.4 πόντους (59.5% δίποντα), 6.4 ριμπάουντ, 2 μπλοκ, 1.8 ασίστ και 1.2 κλεψίματα σε 27.8 λεπτά. Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει τις συζητήσεις του με την πλευρά του παίκτη, με τον αθλητή να γνωρίζει το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων» και να δείχνει θετικός σε αυτήν την προοπτική. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί και ορισμένοι άλλοι ψηλοί, με πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ο λόγος για τον Μάικ Τσίρμπες, τον 32χρονο Γερμανό σέντερ, ο οποίος όμως δεν ταιριάζει στο προφίλ ψηλού που ψάχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο πολύπειρος Σουηδός φόργουορντ/σέντερ Γιόνας Γερέμπκο αλλά και ο Γερμανός φόργουορντ/σέντερ Ντανίλο Μπαρτέλ, ο οποίος αποχώρησε από τη Φενέρμπαχτσε.

Έχουν προταθεί και παίκτες από τις ΗΠΑ, αθλητές που έχουν αγωνιστεί είτε στο ΝΒΑ είτε στη δεύτερη λίγκα των ΗΠΑ, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν επιθυμεί παίκτη που να μην έχει πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Να εκφράσουμε όμως μία σκέψη; Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στο θέμα του τρίτου ψηλού στο ρόστερ, ενδεχομένως και να ήταν σοφή κίνηση η ομάδα να ανανέωνε τη συνεργασία της με τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη. Αλλά, βλέπετε, ο Γάλλος κατά κάποιον τρόπο θυσιάστηκε. Ύστερα από την αποχώρηση του Ντόρσεϊ και την έλευση του Κάνααν, προστέθηκε ένας επιπλέον ξένος στο ρόστερ και κάποιος έπρεπε να αποχωρήσει.