Ο Πέδρο... Ζοτς, ο Καλάθης και ο «Μάτζικ»

Αποτελούσε την… επωδό των αισιόδοξων οπαδών του Παναθηναϊκού όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και υπήρχε έντονη «μουρμούρα» για τις επιλογές. «Ο Ζοτς ξέρει…» έλεγαν οι… σκληροπυρηνικοί θαυμαστές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εκφράζοντας τη σιγουριά και την αισιοδοξία του πως τελικά ο Σέρβος τεχνικός είχε αποφασίσει σωστά.

Ο Πέδρο... Ζοτς, ο Καλάθης και ο «Μάτζικ»

Έτσι λοιπόν και τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς… ξέρει. Μετά το φιλικό με τον Άρη εξέφρασε την σιγουριά του πως ο Ολυμπιακός θα είναι πανέτοιμος στα ματς με τη Μακάμπι Χάιφα, απαντώντας στην κριτική, αλλά και την ανησυχία των οπαδών της ομάδας για την αγωνιστική ετοιμότητά της και την έως τώρα εικόνα της στα φιλικά ματς.

Παραδοσιακά άλλωστε οι ομάδες του Πορτογάλου δεν… πέταγαν στα ματς της προετοιμασίας, αλλά δούλευαν σκληρά και είχαν «βαριά πόδια».

Ασφαλώς τις απαντήσεις θα τις δώσει ο αγωνιστικός χώρος που… ξέρει καλύτερα!

Πάμε στο μπάσκετ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός συνεχίζει ένα ενδιαφέρον εγχείρημα, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο, εντελώς διαφορετικό σύνολο.

Διαφορετικό σε φιλοσοφία, σύνθεση και νοοτροπία. Μια δύσκολη εξίσωση, η οποία έχει πολλές μεταβλητές και αρκετούς περιορισμούς. Ο Νικ Καλάθης είναι προφανές πως δεν πείστηκε από το πρότζεκτ και παρά την οικονομική υπέρβαση από την πλευρά των «πρασίνων», όλα δείχνουν πως εκτός απροόπτου θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε.

Το αν τελικά έπραξε σωστά θα το δείξει η πράξη. Εκείνο που έχει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να κοιτάξει μπροστά και να επενδύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ποσό που είχε στο… πορτοφόλι του να δώσει για τον 33χρονο γκαρντ.

Εξάλλου πρέπει να τρέξει πολύ γρήγορα διότι έχει μείνει αρκετά πίσω τόσο σε σχέση με τον «αιώνιο» αντίπαλό του, που έχει σχεδόν έτοιμη την ομάδα του, όσο και με τις υπόλοιπες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Ουσιαστικά φτιάχνεται σχεδόν από τα θεμέλια και ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα πρέπει να κάνει προσεκτικές κινήσεις, διότι κάθε λάθος πλέον μετράει…

Για μια ακόμα χρονιά ο Μάτζικ Τζόνσον απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα με μια κρουαζιέρα στα νησιά. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ του ΝΒΑ έχει μείνει γοητευμένος από την ομορφιά των τοπίων και των αρχαιολογικών χώρων που επισκέπτεται και μάλιστα αποτελεί μια έμμεση διαφήμιση για τη χώρα μας.

Άλλωστε, οι αναρτήσεις του στα social media είναι συχνότατες και καθημερινές, αναδεικνύοντας στους χιλιάδες ακολούθους του τις ομορφιές της πατρίδας μας. Και το κάνει με πραγματικό ενδιαφέρον, με θέρμη, αφού μάλιστα έβγαλε φωτογραφία και με έναν… αρχαίο Έλληνα πολεμιστή που βρισκόταν ντυμένος έξω από την είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης!

Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε του τηλεφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τον ευχαριστήσει.

Κι άλλοι αστέρες του αθλητισμού έχουν έρθει στη χώρα μας, αλλά προτιμούν τις απολαύσεις της Μυκόνου και των υπολοίπων κοσμοπολίτικων περιοχών, αναδεικνύοντας ασφαλώς και μια άλλη μορφή διασκέδασης. Ο καθένας άλλωστε όπως του αρέσει προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο του και να ξοδεύει τα χρήματά του. Εκείνο που μένει είναι η υπεραξία που αφήνουν πίσω τους…