Ρωσία: Την 1η Ιουλίου η δίκη της Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Η Αμερικανίδα σταρ του γυναικείου μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, θα δικαστεί την 1η Ιουλίου για διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπόριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό δικαστήριο του Χίμκι.

Ρωσία: Την 1η Ιουλίου η δίκη της Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Το δικαστήριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Μόσχα, όρισε την ημερομηνία μετά από μια προκαταρκτική ακρόαση.

«Η προφυλάκιση παρατάθηκε για όλη τη διάρκεια της εξέτασης της υπόθεσης από το δικαστήριο» δήλωσε στα ΜΜΕ ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλεξάντερ Μπόικοφ. «Ανησυχεί, περιμένει τη δίκη» πρόσθεσε για την πελάτη του.

Με χειροπέδες στους διαδρόμους του δικαστηρίου, περικυκλωμένη από αστυνομικούς και σκύλους, η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ δεν απάντησε σε ερωτήσεις των παρόντων δημοσιογράφων, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Η δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης με τις Ηνωμένες Πολιτείες (2016, 2020) συνελήφθη μόλις είχε προσγειωθεί με πτήση από τη Νέα Υόρκη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, έξω από τη Μόσχα, για να παίξει άλλη μια σεζόν στο ρωσικό πρωτάθλημα, κατά τη χειμερινή περίοδο εκτός της σεζόν του WNBA.

Στην κατοχή της βρέθηκαν φιαλίδια ατμίσματος που περιείχαν χασισέλαιο, σύμφωνα με την ρωσική τελωνειακή υπηρεσία. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Τον Μάιο, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι η Ρωσία κρατάει «άδικα» την 31χρονο σταρ των 2,06 μέτρων και κορυφαία όλων των εποχών στο γυναικείο μπάσκετ.

Η υπόθεσή της βρίσκεται πλέον -από την αμερικανική πλευρά- στα χέρια του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι υπεύθυνος για τους ομήρους.

ΑΠΕ - ΜΠΕ