Το τέλος του -μέχρι- τέλους μετά από 1220 μέρες!

O αγώνας του... μέχρι τέλους δικαιώθηκε μετά από 1220 μέρες και ο αρχηγός Γιώργος Πρίντεζης έφυγε με ψηλά το κεφάλι...

Το τέλος του -μέχρι- τέλους μετά από 1220 μέρες!

O αγώνας για την αλλαγή της κατάστασης στο μπάσκετ δικαιώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2022, με την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή με εκκωφαντικό τρόπο, με 3 άνετες νίκες επί του Παναθηναϊκού, χωρίς ήττα στα πλέι οφ και μόλις μια στραβή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μέσα στο ΣΕΦ.

Χρειάστηκαν 1.220 ημέρες από τότε που αποχώρησε ο Ολυμπιακός από το ΟΑΚΑ, ήταν 13 Φεβρουαρίου 2019, όταν το κλαμπ λοιδορήθηκε για την απόφασή του, ο κόσμος όμως στήριξε και ο αρχηγός, Γιώργος Πρίντεζης, έφυγε με ψηλά το κεφάλι, ως νταμπλούχος και ως συμμετέχων στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

Όλο αυτόν τον καιρό ο Ολυμπιακός έχτιζε μέρα με τη μέρα, έγιναν λάθη, διορθώθηκαν, επέστρεψε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αποχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα. Είναι περισσότερο από ένα κλαμπ και αυτό αποδείχθηκε με την επιμονή του, το πείσμα και τη δικαίωση, αφού πέρασε από σαράντα κύματα. Έκανε δυο χρόνια στην Α2, το επαγγελματικό πρωτάθλημα απαξιώθηκε, αλλά δεν γινόταν αλλιώς...

Η απονομή του πρωταθλήματος και η κατάκτηση του νταμπλ μετά από 25 χρόνια σε πολιτισμένη μάλιστα ατμόσφαιρα ήταν πρωτόγνωρη, γιατί ο θυμός και η οργή του κόσμου είχαν εκτονωθεί με τις εφετινές εμφανίσεις και τα εκπληκτικά αποτελέσματα της ομάδας που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη. Κι ας ξεκίνησε από χαμηλά ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου έχασε έναν τίτλο από ένα σουτ της τελευταίας στιγμής.

Η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για τον Ολυμπιακό και χωρίς τον αρχηγό Γιώργο Πρίντεζη, του παίκτη που έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα και μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη την έκαναν τεράστια. Υπάρχουν Σλούκας, Βεζένκοφ, Παπανικολάου και τα άλλα παιδιά, γιατί ο Ολυμπιακός όπως προείπαμε είναι πάνω από πρόσωπα. Και όπως υποσχέθηκε ο Πρίντεζης στον κόσμο, «από του χρόνου θα βλέπουμε μαζί τον Ολυμπιακό από την εξέδρα». Και θα καμαρώνουμε...