Ερυθρός Αστέρας: «Είναι νικητές πολέμου και όχι αγώνα»

Η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα αντί για την περιγραφή του τρίτου τελικού με την Παρτιζάν εξέδωσε νέα ανακοίνωση για τα επεισόδια, και την επίθεση στην αποστολή της ομάδας, αλλά και τον τραυματισμό του διαιτητή Μπολτάουζερ

Ερυθρός Αστέρας: «Είναι νικητές πολέμου και όχι αγώνα»

O Ερυθρός Αστέρας συνεχίζει να κλιμακώνει τις αντιδράσεις του μετά τα όσα συνέβησαν στο 3ο τελικό της Αδριατικής Λίγκας κόντρα στην Παρτιζάν στη «Χάλα Πιονίρ» και με ανακοίνωσή του αναφέρει τον λόγο που δεν υπάρχει το παιχνίδι στο επίσημο σάιτ της ομάδας.

Υπενθυμίζουμε πως η αναμέτρηση των δύο ομάδων είχε... πολεμικό χαρακτήρα, αφού επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη του ματς, αλλά και κατά τη διάρκεια, με ένα κινητό να πέφτει στον Ντέγιαν Ράντονιτς και ένα αντικείμενο να χτυπά τον Ματέι Μπολτάουζερ, έναν εκ τω διαιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της επίσημης ιστοσελίδας του Ερυθρού Αστέρα δεν θα μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ από έναν αγώνα της πρώτης μας ομάδας.

Τα προηγούμενα χρόνια τα ζήσαμε όλα μαζί, η ομάδα μας έκανε εκατοντάδες παιχνίδια, κερδίσαμε τρόπαια, τα χάσαμε, αλλά εκτός από τα επεισόδια στην Ποντγκόριτσα, μέχρι χθες το μπάσκετ πάντα κατάφερνε να βγει στην επιφάνεια.

Δυστυχώς όχι αυτή τη φορά. Εκατοντάδες αναπτήρες, ένα κινητό που παραλίγο να χτυπήσει τον προπονητή Ντέγιαν Ράντονιτς, σακούλες με σάλιο που πέταξαν στα μέλη της αποστολής του Ερυθρού Αστέρα κατά τη διάρκεια του σκότους της αίθουσας (κατά τα άλλα υπερπλήρη και πάνω από τη χωρητικότητα, στην οποία το παρκέ έγινε παγοδρόμιο), βολές με αεροβόλα, επαίσχυντα πανό για τις χώρες των εθνικών μας ομάδων, δεκάδες βρισιές, πολλές προειδοποιήσεις, ποτήρια με ποτά, φουσκωτές κούκλες και τέλος ένα γυάλινο μπουκάλι που χτύπησε έναν από τους διαιτητές αυτού του αγώνα…

Δεν υπήρχε χώρος για μπάσκετ… γι' αυτό δεν θα υπάρχουν αναφορές γιατί το γεγονός ότι αυτοί είναι οι "ολόκληροι" νικητές αυτού του πολέμου, όχι του παιχνιδιού!

Αν ήταν έτσι, αρκεί να δείτε τη gallery των εικόνων στην επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου με αφορμή όλα τα γεγονότα το βράδυ της Τετάρτης στον "αγώνα" που κράτησε τρεις ώρες με διάλειμμα…».