Προ της εξόδου από την Τουρκική Λίγκα και η Τραμπζονσπόρ!

Μετά τις Γεσιλγκιρεσούν, Εσκισεχίρ, Ουσάκ Σπορτίφ και εσχάτως την Αντάλιασπορ, και το συγκρότημα της Τραπεζούντας αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, σε βαθμό που σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσύρει τη συμμετοχή του από την Τουρκική Λίγκα.

Προ της εξόδου από την Τουρκική Λίγκα και η Τραμπζονσπόρ!

Επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές δραστηριότητας στην Τουρκία έχει προκαλέσει εύλογα η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα, με την τουρκική λίρα να έχει χάσει το 50% της αξίας της από την αρχή του χρόνου και τίποτε δεν φαίνεται ικανό για την ώρα να «φρενάρει» την πτωτική της πορεία.

Αυτή η πίεση έχει μεταδοθεί και στις ομάδες μπάσκετ, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στα μπάτζετ τους. Οι παίκτες, ακόμα και οι Τούρκοι, εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν ζητήσει να πληρώνονται σε δολάρια ή ευρώ και οι περισσότεροι έχουν βγάλει τα χρήματά τους εκτός Τουρκίας στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τα (επερχόμενα) κάπιταλ κοντρόλς.

Η ισοτιμία της λίρας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και όλη αυτή η κατάσταση προφανώς απειλεί ευθέως όλο το οικοδόμημα του μπάσκετ. Συγκεκριμένα στις πέντε έχουν φθάσει αισίως οι ομάδες που δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις και η μία μετά την άλλη, αποχωρούν από τις επίσημες υποχρεώσεις τους τη νέα σεζόν.

Η Τραμπζονσπόρ ήρθε να προστεθεί στη «μαύρη λίστα» της γείτονας χώρας, με τις ομάδες που αποσύρονται από τα πρωταθλήματα της καινούριας αγωνιστικής περιόδου. Μετά τις Γεσιλγκιρεσούν, Εσκισεχίρ, Ουσάκ Σπορτίφ και εσχάτως την Αντάλιασπορ και το συγκρότημα της Τραπεζούντας αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με υπέρογκα χρέη, σε σημείο που σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσύρει τη συμμετοχή του από την τουρκική λίγκα.

Η Φενέρμπαχτσε στις αρχές της μεταγραφικής περιόδου ανακοίνωσε πως δεν θα κάνει μεγάλα «ανοίγματα» στις μεταγραφές, καθώς ήδη ο σύλλογος έχει «τρύπα» 611 εκ δολαρίων. Μάταια προσπαθεί η διοίκηση να εξωραΐσει την κατάσταση και να καθησυχάσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν έκρυβε την ανησυχία του για την εξέλιξη των πραγμάτων και την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Από πέρσι επίσης ήδη η Γαλατά έκανε μείωση 50% του μπάτζετ της και κινείται στα ρηχά, ενώ η μοναδική ομάδα που έκανε... σαματά στο μεταγραφικό παζάρι ήταν η Εφές Αναντολού. Και αυτή όμως έχει αρχίσει να... ζορίζεται. Την ίδια στιγμή οι φίλαθλοι που βλέπουν τα εισοδήματά τους και τις οικονομίες τους να χάνουν σε αγοραστική αξία, δυσκολεύονται να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας και προϊόντα των ομάδων, οι οποίες βυθίζονται ακόμα περισσότερο, με τη Λίγκα και την Ομοσπονδία απλώς να παρακολουθούν, ούσες ανήμπορες να αντιδράσουν...