Χάθηκε το πρώτο ματς μπολ…

Ο Παναγιώτης Λιακόπουλος γράφει για τη μάχη του Ολυμπιακού στο Μονακό, αλλά και για το ματς ποδοσφαίρου της Κ-15. 

Χάθηκε το πρώτο ματς μπολ…

Η πρώτη μάχη στη Γαλλία για το πλεονέκτημα έδρας χάθηκε χθες βράδυ, αλλά όχι ο «πόλεμος» για τον Ολυμπιακό. Ακολουθεί αύριο η δεύτερη επί γαλλικού εδάφους, στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά Βιλερμπάν, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Το χθεσινό πάθημα θα πρέπει να γίνει…μάθημα για τους «ερυθρόλευκους», που κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αλλά με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή, το βέβαιο είναι πως θα μπουν σε…περιπέτειες.

Η αθλητική Μονακό έκανε ό,τι ήθελε τον Ολυμπιακό, που δεν βρήκε ποτέ λύσεις και ηττήθηκε δικαιότατα από μια ομάδα που το ήθελε το παιχνίδι και το πήρε. Το πρώτο ματς μπολ για το πλεονέκτημα έδρας χάθηκε λοιπόν, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως… χτύπησαν «καμπανάκια» ενόψει της συνέχειας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Δεν είναι εύκολο πάντα να παίζεις σε υψηλά στάνταρ, αλλά εδώ που έφτασε ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Είναι δύο παιχνίδια (Βιλερμπάν εκτός, Μπαρτσελόνα εντός) που μπορεί και πρέπει να τα πάρει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να πάει στα πλέι οφ έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Στο Αγρίνιο τώρα, ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο (Κ15) από τον ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι. Ένα ματς όπου, δυστυχώς, οι περισσότεροι από χθες το απόγευμα ασχολούνται με το… αγαπημένο τους άθλημα. Τη διαιτησία. Ακόμη και σε ματς Κ15 με τη διαιτησία θα ασχοληθούμε. Εάν ρωτήσεις σήμερα 100 ανθρώπους, οι 99 θα θυμούνται τον διαιτητή και ένας θα σου πει για τους ποδοσφαιριστές. Ναι, έκανε λάθος ο διαιτητής. Όπως λάθος έκανε και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού.

Τι να κάνουμε δηλαδή; Να τους… πετάξουμε στη θάλασσα; Κι εάν ο τίτλος για κάποιους ήταν τόσο σημαντικός σε αυτήν την ηλικία, γιατί δεν καθίσαν οι δύο ομάδες στο τραπέζι και να ζητήσουν VAR; Θα μου πείτε εδώ στην Ελλάδα, εμάς ούτε το VAR δεν μας…πιάνει.

Αυτό που έχει σημασία από τον χθεσινό τελικό στο Αγρίνιο είναι να κρατήσουμε τις αποστολές των δύο ομάδων και να ευχηθούμε σε λίγα χρόνια κάποια από τα παιδιά αυτά να είναι στις πρώτες ομάδες και να βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη μεγάλη Εθνική ομάδα. Να εξελιχθούν, γιατί χθες έδειξαν πως είναι παίκτες που ξέρουν ποδόσφαιρο. Είδαμε δυο ομάδες που είχαν από ένα καλό ημίχρονο, τακτικά στάθηκαν καλά, οι γραμμές τους ήταν κοντά, δεν είδαμε γιόμες και προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Θα σταθούμε στην εξαιρετική ενέργεια του Κωστούλα στο πρώτο γκολ, αφού ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού, αν και είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, είχε το καθαρό μυαλό να πασάρει στον Ζουριδάκη κι αυτός από κοντά να ανοίξει το σκορ. Θα σταθούμε στον τρόπο που κοίταξε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη να επιστρέψει και τα κατάφερε…χτυπώντας από τα άκρα με τον εξαιρετικό Τσίτσιλα, ο οποίος δημιούργησε ρήγματα και προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Θα σταθούμε στους παίκτες του Ολυμπιακού που δέχθηκαν το 2-1 στο φινάλε και εκεί που όλοι πίστεψαν πως τα πάντα κρίθηκαν, οι παίκτες του Πάντου βγήκαν μπροστά, ισοφάρισαν και έστειλαν τη διαδικασία στα πέναλτι.
Τέλος, θα σταθούμε στις εξαιρετικές εκτελέσεις πέναλτι των παικτών του Ολυμπιακού. Άπιαστα τα περισσότερα και μιλάμε για έναν τελικό όπου κρινόταν ο τίτλος. Όποιος έχει παίξει έστω και σε σχολικό πρωτάθλημα και έχει φτάσει σε διαδικασία πέναλτι μπορεί να καταλάβει…