Σάσα Βολκόφ: Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πήρε το όπλο του στην Ουκρανία

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Σάσα Βολκόφ, δόξα του Σοβιετικού μπάσκετ και της Ουκρανίας, φόρεσε τα χακί κι έπιασε το όπλο για να υπερασπιστεί τη χώρα του από τους εισβολείς Ρώσους!

Σάσα Βολκόφ: Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πήρε το όπλο του στην Ουκρανία

O Σάσα Βολκόφ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους φόργουορντ στην Ευρώπη τη δεκαετία του '80 και του '90. Αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Χοκς, ενώ υπήρξε παίκτης-πρωταγωνιστής στη μεγάλη Σοβιετική Ένωση. Μαζί της πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988), το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 1985, ασημένιος το 1987 στην Αθήνα, ενώ ήταν φιναλίστ στο Μουντομπάσκετ του 1990.

Ο γεννημένος στην Ουκρανία, Σάσα Βολκόφ, πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό το 1993, ενώ την επόμενη σεζόν (1994-1995) μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό. Με τους Πειραιώτες κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα (1995), ενώ έφτασε μαζί τους έως και τον τελικό του Final Four στη Μαδρίτη. Τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας του.

Ο 57χρονος πλέον παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος ζει στην Ουκρανία, φόρεσε τα χακί και πήρε όπλο στα χέρια του για να υπερασπιστεί την πατρίδα του από την εισβολή της Ρωσίας.

Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική.

Εικόνα