Ολυμπιακός: Επιστροφή στην κανονικότητα

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει επιστρέψει στην κανονικότητα - Τίτλοι, καλή πορεία στην Ευρώπη και υγεία σε διοίκηση και αποδυτήρια. 

Ολυμπιακός: Επιστροφή στην κανονικότητα

Ο Ολυμπιακός την περασμένη δεκαετία έζησε ένδοξες στιγμές. Οι Αγγελόπουλοι άφησαν το στίγμα τους όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πραγματοποίησαν σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις, έφεραν παίκτες και κόουτς τεράστιας εμβέλειας, με κορυφαία όλων την έλευση του Βασίλη Σπανούλη. Η κίνηση που άλλαξε τον ρουν της Ιστορίας. Αναδείχτηκαν αθλητές, προπονητές και κυρίως δημιουργήθηκε ένας βασικός κορμός, πάνω στον οποίο χτίστηκαν οι ομάδες που συμμετείχαν σε τέσσερις τελικούς φάιναλ φορ μέσα σε έξι σεζόν, κατακτώντας δύο φορές το πρωτάθλημα Ευρώπης και τρεις τον τίτλο στην Ελλάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τον σεβασμό, την εκτίμηση αλλά και την αναγνώριση από φίλους και εχθρούς. Ο κόσμος «δέθηκε» και πάλι με το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Οι εξέδρες στο ΣΕΦ γέμισαν ξανά, ενώ είναι αναρίθμητα και τα παραδείγματα οπαδών απ’ όλη την Ευρώπη, οι οποίοι... ερωτεύτηκαν το αγωνιστικό στυλ των «ερυθρολεύκων».

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ισπανό φίλαθλο από τη Μάλαγα που είναι… μανιακός με τον Ολυμπιακό; Τον Ιταλό που όσο μπορεί ταξιδεύει στο ΣΕΦ για να βλέπει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα; Στην πορεία, βέβαια, παρουσιάστηκαν δυσκολίες. Ήρθε η πτώση. Λάθη, διοικητικά προβλήματα, αστοχίες σε επιλογές, ο «πόλεμος» με την ομοσπονδία. Όλα αυτά, όμως, πέρασαν…

Ο φετινός Ολυμπιακός αποδεικνύει πως η ομάδα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Η ομάδα γύρισε στους εγχώριους τίτλους, ενώ στην Ευρώπη όχι μόνο διεκδικεί την πρόκριση-επιστροφή στα πλέι οφ αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Οι Πειραιώτες αποδίδουν όμορφο και θελκτικό μπάσκετ, το οποίο συνδυάζει την ουσία με το θέαμα. Οι Αγγελόπουλοι προχώρησαν σε κορυφαίες μεταγραφές, κάνοντας το «μπαμ» στην Ευρώπη το 2020 με τον επαναπατρισμό του Κώστα Σλούκα.

Στην πορεία φρόντισαν να «δέσουν» τον βασικό κορμό, στοιχείο που αποτελεί ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας για κάθε ομάδα. Ανανέωσαν πρόωρα τα συμβόλαια των Μακ Κίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Όχι μόνο επιβράβευσαν τους παίκτες τους αλλά έστειλαν και μήνυμα στον κάθε αθλητή πως η πρόοδος, η συνεισφορά και η εξέλιξη ανταμείβονται. Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν ένα σύνολο με χημεία και ξεκάθαρους ρόλους, πάνω στο οποίο μπορούν να ποντάρουν τα επόμενα χρόνια.

Στο μεγάλο λιμάνι έχει επιστρέψει η κανονικότητα σε όλους τους τομείς. Στο αγωνιστικό, στο διοικητικό αλλά και στο οικονομικό κομμάτι. Τα αποδυτήρια βγάζουν υγεία, όπως παλιά. Όπως φυσικά υπάρχει και ένας εγνωσμένης αξίας προπονητής, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος γνωρίζει την Ιστορία της ομάδας και έχει παράλληλα τεράστιο κίνητρο να πετύχει μαζί της.

Οι μεγάλες νίκες, οι εξαιρετικές εμφανίσεις αλλά και οι επιτυχίες που φέρνει ο Ολυμπιακός τους τελευταίους μήνες έχουν τονώσει και πάλι το ενδιαφέρον του κόσμου. Υπάρχει στήριξη, εμπιστοσύνη, συσπείρωση αλλά και ανυπομονησία απ’ όλους για τον επόμενο αγώνα της ομάδας μπάσκετ του Πειραιά.

Με την -όπως όλα δείχνουν- επιστροφή της ομάδας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας (για πρώτη φορά μετά το 2018), είναι δεδομένο πως θα τονωθεί ακόμη περισσότερο η επιθυμία των φιλάθλων για αυτήν την παρέα. Κανείς δεν έχει ξεχάσει τις συναρπαστικές στιγμές που χάρισε στο φίλαθλο ελληνικό κοινό με τις διακρίσεις, τις ανατροπές, την απαράμιλλη αυταπάρνηση στα δύσκολα. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε!