Σφαιρόπουλος: «Θέλω να απολογηθώ στους οπαδούς μας για την ήττα»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, κάνοντας την κριτική του μετά την ήττα που υπέστη η Μακάμπι στο Κύπελλο Ισραήλ από την Χάποελ.

Σφαιρόπουλος: «Θέλω να απολογηθώ στους οπαδούς μας για την ήττα»

Από… σαράντα κύματα έχει περάσει η διαμονή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της Μακάμπι. Ο Έλληνας τεχνικός και οι παίκτες του δεν τα κατάφεραν κόντρα στη Χάποελ, με αποτέλεσμα να δεχτούν ήττα-αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ισραήλ.

Η συγκείμενη ήττα αποτέλεσε και το κερασάκι στη τούρτα για τους φιλάθλους της Μακάμπι, οι οποίοι δεν δίστασαν ακόμη και να… την πέσουν σε προπονητή και παίκτες. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της αναμέτρησης, φρόντισε να απολογηθεί στου οπαδούς του συλλόγου, ενώ έκανε την κριτική του σχετικά με την εμφάνιση της ομάδας του.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Στο πρώτο ημίχρονο αξίζαμε να έχουμε μεγαλύτερο προβάδισμα. Δεν αμυνθήκαμε τόσο καλά, αλλά επιθετικά ήμασταν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Στο ημίχρονο μιλήσαμε για το πώς θα βελτιωθούμε στον αμυντικό τομέα, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και αστοχήσαμε σε πολλά λέι απ στο ζωγραφιστό. Επίσης, στις σε άμυνες ένας εναντίον ενός δεν τους σταματήσαμε. Δεν αγωνιστήκαμε στο επίπεδο που θα θέλαμε, μας έλειπε το απαιτούμενο κίνητρο και στην άμυνα αντιμετωπίσαμε προβλήματα».

Αν χρειάζεται κάποιος παίκτης να ανεβάσει την απόδοση του, συμπλήρωσε «δεν νομίζω πως πρέπει να βελτιωθεί κάποιος συγκεκριμένα, αστοχήσαμε σε πολλά μπασίματα και ανοιχτά σουτ ενώ παράλληλα οι αντίπαλοι σκόραραν εύκολα καλάθια… είναι λογικό να δέχεσαι πίεση. Παλέψαμε, μολονότι δεν αρκούσε».

Στο κλείσιμο απευθύνθηκε στον φίλαθλο κόσμο της Μακάμπι, «Θα ήθελα να απολογηθώ στους οπαδούς μας για την νίκη. Ξέρω τι σημαίνει και με ενοχλεί».