H διοίκηση του ΣΕΦ ετοίμασε λύση α λα κολυμβητήριο για το γήπεδο μπάσκετ ώστε να γίνει καυτή έδρα!

Όλες οι εξελίξεις με τα κολυμβητήρια του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, αλλά και το πώς μπορεί να μεταμορφωθεί η αρένα και να γίνει καυτή μπασκετική έδρα σύγχρονη περνώντας στα χέρια των Αγγελόπουλων

H διοίκηση του ΣΕΦ ετοίμασε λύση α λα κολυμβητήριο για το γήπεδο μπάσκετ ώστε να γίνει καυτή έδρα!

Είχαμε τα θέματα για την πονεμένη ιστορία δεκαετιών που αφορούσε το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού, όλα τα θέματα, πώς η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη με τους νόμους στο πλευρό της προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό εξασφαλίζοντας ετησίως έσοδα και ήρθε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και κέρδισε την έκταση στην οποία θα φτιάξει δύο κολυμβητήρια, ανοιχτό και κλειστό, με προπονητικές πισίνες το καθένα, μαγαζιά, ένα υδάτινο πολυσυγκρότημα, μην επαναλαμβάνω τα ίδια, η ιστορία είναι τελειωμένη.

Πριν πάω στο επόμενο θέμα, να δώσω μόνο ορισμένα νέα στοιχεία για το υδάτινο πολυσυγκρότημα. Ως το τέλος του Γενάρη αναμένονται οι μελέτες όλου του συγκροτήματος και περιμένει η Περιφέρεια αυτές τις μελέτες ώστε να δώσει χρηματοδότηση. Πόση χρηματοδότηση; Θα εξαρτηθεί από τις μελέτες του Ολυμπιακού και τι θα ζητήσει. Πάντως και ο Πατούλης και η Αντωνάκου έχουν δεσμευτεί ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε νομιμότατα να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την ανέγερση του έργου -όπως άλλωστε έγινε με άλλα γήπεδα και ειδικά το ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ.

Κάτι άλλο ενδιαφέρον που έμαθα είναι ότι τις μελέτες του έργου θα τις πληρώσει ο Μαρινάκης και δεν είναι μικρό ποσό, είναι περίπου 1 εκατομμύριο! Σε τέτοια μεγάλα έργα οι μελέτες κοστίζουν γύρω στο 8% του συνολικού ποσού. Και ξέρετε πόσο θα κοστίσει το συγκλονιστικό υδάτινο πολυσυγκρότημα για τον Ολυμπιακό; Πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ!

Άλλο θέμα που έψαξα είναι αν μπορεί να ονοματοδοτηθεί το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού, το ένα από τα δύο ή και τα δύο γήπεδα. Η απάντηση που άκουσα είναι «βεβαίως, υπάρχει δεδικασμένο πλέον με το γήπεδο της ΑΕΚ που πήρε το σήμα του ΟΠΑΠ».

Όποιος βάλει το όνομά του θα είναι χορηγός και θα πληρώσει αδρά για αυτό. Ξέρετε ποιον προβλέπουν; Γιατί στο τέλος σε εκείνον θα έρθει άλλωστε ο λογαριασμός. Προβλέπουν ότι μπορεί να ονομαστεί το έργο «Μαρινάκειο», αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο επ' αυτού, για αυτό έγραψα τη λέξη «προβλέπουν». Για τα άλλα που έγραψα έχω στοιχεία, όπως και όλα τα ρεπορτάζ πριν που δικαιώθηκαν.

Πάμε τώρα σε άλλο θέμα. Η διοίκηση του ΣΕΦ έχει βρει λύση στο πολύχρονο πρόβλημα και του μπασκετικού Ολυμπιακού! Διότι δεν είναι σύγχρονη μπασκετική έδρα αυτή που έχει ο Ολυμπιακός, καμία σχέση με τα γήπεδα που έχουν άλλες ομάδες στην Ευρώπη.

Στα ίδια πρότυπα λοιπόν η διοίκηση του ΣΕΦ έχει ετοιμάσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για το κτίριο του μπάσκετ και τον περιβάλλοντα χώρο, με ολοκληρωμένη λύση ώστε να το πάρει όποιος έρθει και πλειοδοτήσει (ας έρθει ο... Παναθηναϊκός, ας έρθει ο... Εθνικός) να αναλάβει το κόστος να πληρώνει ένα ποσοστό από τα έσοδα ετησίως και να επενδύσει σε δικό του πλέον γήπεδο για πολλές δεκαετίες, φτιάχνοντας ένα μπασκετικό στολίδι.

Το κτίριο όταν φτιάχτηκε θεωρήθηκε αρχιτεκτονικό επίτευγμα, με τους σεισμούς δεν έχει πάθει τίποτα, ενώ έχει μετατοπιστεί κάμποσα εκατοστά (!), η οροφή του δεν είναι από τσιμέντο. Όποιος πληρώσει μπορεί να το ανακαινίσει και να φτιάξει έξοχη έδρα με περισσότερες θέσεις πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο, γραφεία, μαγαζιά, πάρκινγκ δικό του, και μάλιστα μαθαίνω ότι νομικά το ΣΕΦ είναι πολύ πιο εύκολο να πάει στον Ολυμπιακό απ' ό,τι το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό. Το σημειώνω διότι και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη ήθελαν λύση «πακέτο» και για τις δύο μεγάλες ομάδες. Για το ΣΕΦ έχει φτιαχτεί ολοκληρωμένη λύση και είναι πλέον στο χέρι των Αγγελόπουλων.

Να βρεις έναν μεγάλο αρχιτέκτονα να σου φτιάξει γηπεδάρα και μαγαζάρες με θέα θάλασσα, να βλέπεις τη θάλασσα μέσα από τεράστια τζάμια, μιλάμε για οικόπεδο-φιλέτο!

Τα ίδια έγραφα και για το κολυμβητήριο. Μυαλό και βούληση θέλει. Ποια Βαρκελώνη… Τα γήπεδα του Ολυμπιακού είναι μέσα στη θάλασσα. Στην καρδιά του Πειραιά, στο ιστορικό μέρος του Ολυμπιακού, στο Νέο Φάληρο, εκεί όπου έγινε γίγαντας ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο, εκεί όπου και ο μπασκετικός Ολυμπιακός αναμορφώθηκε και έφτασε στην κατάκτηση των τριών ευρωπαϊκών.

Δεν τα αφήνεις να ρημάζουν τέτοια σημεία, οι Αμερικανοί σε ό,τι αφορά το real estate λένε ότι τρία πράγματα είναι τα πιο σημαντικά: "location, location, location"! Δηλαδή το οικόπεδο, η τοποθεσία.