Ρεάλ Μπέτις: Ο Κασιμίρο αντικαταστάτης του Πλάθα

Ο μέχρι πρότινος προπονητής του Προμηθέα, Λουίς Κασιμίρο, αντικατέστησε τον Χουάν Πλάθα στην τεχνική ηγεσία της Μπέτις, υπογράφοντας συμβόλαιο για 1,5 χρόνο.

Ρεάλ Μπέτις: Ο Κασιμίρο αντικαταστάτης του Πλάθα

Τέλος ο Χουάν Πλάθα από την Μπέτις. Η ομάδα της Ανδαλουσίας μετρά μόλις δύο νίκες σε έντεκα αγώνες της Liga Endesa. Νέος προπονητής της Μπέτις είναι ο Λουίς Κασιμίρο, ο οποίος στην αρχή της σεζόν ήταν στον πάγκο του Προμηθέα Πάτρας και αποχώρησε στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Πλάθα, ο οποίος έχει εργαστεί σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις, Μάλαγα, Ζενίτ και Καχασόλ, πλήρωσε το μάρμαρο όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις και αποχώρησε από τη Ρεάλ Μπέτις.

Ο Χουάν Πλάθα συνέδεσε το όνομα του με την Ουνικάχα Μάλαγα, στην οποία και παρέμεινε για μία πενταετία (2013-2018). Το 2018 πήγε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έχοντας κατακτήσει και το 2017 το EuroCup.

Στη ρωσική ομάδα είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά σε επίπεδο EuroLeague, αλλά αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο συμπατριώτης του, Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Χουάν Πλάθα όμως βρήκε και πάλι ομάδα, επιστρέφοντας στην ισπανική Λίγκα για λογαριασμό της Μπέτις, την οποία γνωρίζει καλά, ωστόσο η συνεργασία φέτος δεν ήταν αυτή που όλοι ανέμεναν και για αυτό τον λόγο ήρθε το «διαζύγιο».

Στο παρελθόν, ο Χουάν Πλάθα πέρα από τη Μάλαγα, στην Ισπανία ήταν κόουτς τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης (2006-2009), όσο και της Κάχασολ Μπέτις (2009-2012).

Ο Πλάθα πέρσι τέτοιες ημέρες είχε ανακοινωθεί από τη Ρεάλ Μπέτις αλλά έναν χρόνο μετά αποχωρεί, αφού το ξεκίνημα της ομάδας φέτος στο πρωτάθλημα είναι κάκιστο.