Στόχος είναι το νταμπλ

Είναι αλήθεια ότι ο φετινός Ολυμπιακός στο μπάσκετ έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο του. Ύστερα από καιρό έχει ένα ρόστερ ικανό και έναν προπονητή -που έχει κατακτήσει Ευρωλίγκα-, ο οποίος αντέχει στα δύσκολα.

Στόχος είναι το νταμπλ

Τον πήχη τον ανέβασαν μόνοι τους οι Πειραιώτες με τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, όμως οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι. Η σεζόν είναι μεγάλη. Βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη και τα όνειρα για φάιναλ φορ είναι… μακρινά. Ο πραγματικός στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι η οκτάδα. Προφανώς και θα ήταν εξαιρετικό να συμβεί αυτό για τους ίδιους.

Όμως, ξαναλέμε, βασικός στόχος της ομάδας είναι να επιστρέψει στα πλέι οφ, από τα οποία απέχει από το 2018. Και μέχρι στιγμής η ομάδα βαδίζει σωστά, παραμένοντας μέσα στις φιλοδοξίες της. Αυτό που έχει μεγάλο «πρέπει» είναι το νταμπλ. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις εγχώριες υποχρεώσεις όντας δικαιωμένος και οι φίλαθλοί του απαιτούν τους δύο τίτλους: πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και μέχρι στιγμής δείχνει να έχει προβάδισμα για να εκθρονίσει τον Παναθηναϊκό. Οι εκτός έδρας εμφανίσεις (Βαρκελώνη, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη) έχουν δώσει γερά μαθήματα στους Πειραιώτες, που οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους και να εμφανιστούν καλύτεροι στα επόμενα ματς μακριά από το ΣΕΦ. Το Φάληρο έχει δώσει και τις έξι νίκες, όμως τα… κουκιά μακριά από την πατρίδα θα τους δώσουν το κάτι παραπάνω. Ιδίως με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εκείνους.

Η «διαβολοβδομάδα» που έρχεται κρύβει πολλά και υπάρχει μεγάλη περίπτωση το 6-3 να γίνει 6-5, αφού μετά την Πόλη και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές η φορμαρισμένη και πάντα επικίνδυνη Μακάμπι Τελ Αβίβ κατηφορίζει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι φίλοι των Πειραιωτών οφείλουν να στηρίξουν το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα και στα δύσκολα. Γιατί θα έχει και στραβές η χρονιά, αυτό είναι σίγουρο. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τις νίκες και τις επιτυχίες.

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές σε τούτη εδώ τη γωνιά. Φέτος θα είναι αλλιώς. Το πρωτάθλημα θα δώσει λύσεις αλλά και «ανάσες» στον Ολυμπιακό. Ακόμα και αν τα πράγματα στην Ευρωλίγκα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν στο λιμάνι, αν κατακτηθούν τα δύο ελληνικά τρόπαια θα μιλάμε για μια επιτυχημένη σεζόν. Μια σεζόν που θα τελειώσει τον Ιούνιο και όχι τον Φλεβάρη. Ο… μαραθώνιος μόλις ξεκίνησε και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τις αντοχές να τον τελειώσουν θριαμβευτές. Αρκεί να έχουν σύμμαχο τον κόσμο τους.

Και κάτι ακόμα: ο Κουίνσι Έισι θα δώσει σπουδαίες βοήθειες. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Φαλ «φωνάζει» για βοήθεια και ο Αμερικανός έχει όλα τα φόντα να γίνει σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό. Στη Ρωσία φάνηκε η «τρύπα» στη φροντλάιν και ο Έισι ήρθε αποφασισμένος να την καλύψει.