Ολυμπιακός: Οι ιστορικές πρόωρες ανανεώσεις των Αγγελόπουλων

Η πρόωρη ανανέωση συμβολαίου του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό ήταν η δέκατο στην των Αγγελόπουλων στην προεδρία της ΚΑΕ - Από τον Ζίζιτς, στον Πρίντεζη έως και τον Παπανικολάου πέρσι.

Ολυμπιακός: Οι ιστορικές πρόωρες ανανεώσεις των Αγγελόπουλων

H KAE Ολυμπιακός ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιο του Σάσα Βεζένκοφ. Μία σωστή κίνηση, με την οποία όχι μόνο επιβράβευσε τον Βούλγαρο φόργουορντ για την εξέλιξη που έχει δείξει τον τελευταίο χρόνο, αλλά και «έδεσε» στο μεγάλο λιμάνι έναν σημαντικό παίκτη του βασικού κορμού της ομάδας. Με αυτόν τον τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο έχουν ήσυχο το κεφάλι τους για το καλοκαίρι, καθώς οι υποψήφιοι «μνηστήρες» θα είχαν ήδη αρχίσει να ρίχνουν τα… δίχτυα τους, αλλά και έδωσαν σιγουριά στον παίκτη για το μέλλον του έως και το 2024. Του τόνωσαν το ηθικό, αναγνώρισαν την αξία του, αλλά και τη δουλειά που έχει ρίξει το τελευταίο διάστημα, δείχνοντας εμπράκτως τεράστια αγωνιστική βελτίωση. Με αυτές τις συμπεριφορές, μια διοίκηση κερδίζει πόντους απέναντι στους αθλητές της.

Το πάθημα με Χάινς έγινε μάθημα

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος προχώρησαν σε μια πρόωρη ανανέωση συμβολαίου. Η αλήθεια είναι πως οι πρόεδροι της πειραϊκής ΚΑΕ είχαν δεχθεί έντονη κριτική το καλοκαίρι του 2013, σε μία ονειρεμένη περίοδο, στην οποία η ομάδα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη σερί σεζόν. Ο λόγος; Γιατί μέσα σε εκείνο το καλοκαίρι ναι μεν κράτησαν το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας τους, αλλά παράλληλα έχασαν τον Κάιλ Χάινς!

Το παρασκήνιο αναφέρει ότι λίγους μήνες νωρίτερα ο ατζέντης του παίκτη είχε ζητήσει από τον Ολυμπιακό να του γίνει ανανέωση κοντά στις 500.000 δολάρια ετησίως, αλλά οι Πειραιώτες αρνήθηκαν, σχολιάζοντας ότι θα ασχοληθούν μαζί του το καλοκαίρι, όπως και με τον Βασίλη Σπανούλη. Βέβαια, στη συνέχεια οι μετοχές του Χάινς ανέβηκαν, η ΤΣΣΚΑ έδωσε τα... ρέστα της και οι «ερυθρόλευκοι», αν και έφτασαν κοντά στις 800.000 δολάρια, δεν μπορούσαν πλέον να τον κρατήσουν. Το... πάθημα όμως έγινε μάθημα και στη συνέχεια οι Αγγελόπουλοι άρχισαν τον χορό των πρόωρων ανανεώσεων. Όχι πάντα, αλλά όποτε αυτό ήταν εφικτό. Ας αναλύσουμε όμως το ιστορικό.

2007: Άντριαν Ζίζιτς

Το 2007 οι Αγγελόπουλοι είχαν ακόμη το μάνατζμεντ του Ολυμπιακού. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους αποφάσισαν να κάνουν πρόωρη ανανέωση συμβολαίου (έως το 2010) στον Άντριαν Ζίζιτς! Στον τότε 27χρονο Κροάτη φόργουορντ-σέντερ. Το παράδοξο όμως είναι πως λίγους μήνες μετά έρχεται σε συμφωνία με τους Πειραιώτες ώστε να μείνει ελεύθερος. Βλέπετε, ήθελε να αδειάσει θέση ξένου η ομάδα του Πειραιά, με τον παίκτη στη συνέχεια να καταλήγει στον Παναθηναϊκό. Ιστορικά ήταν η πρώτη πρόωρη ανανέωση, έστω και αν είχε άδοξο τέλος...

2008: Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Λίγο πριν από την έναρξη των πλέι οφ του 2008 η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε στην πρόωρη ανανέωση συμβολαίου με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο έως και το 2012. Είχε συμβόλαιο έως και το 2009, αλλά είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, ήταν από τα πιο «καυτά» ονόματα στην αγορά και οι «μνηστήρες» τον είχαν πλησιάσει. Οι Αγγελόπουλοι τον επιβράβευσαν με νέο συμβόλαιο και αύξησαν τις απολαβές του. Δυστυχώς όμως στη συνέχεια ο παίκτης ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς με συνέπεια να επηρεαστεί η απόδοσή του. Αποχώρησε όμως ως πρωταθλητής σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2012, έστω και αν είχε διακριτικό ρόλο.

2014: Γιώργος Πρίντεζης

Το καλοκαίρι του 2012, λίγες εβδομάδες μετά το ιστορικό του «πεταχτάρι» στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται πρωταθλητής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Γιώργος Πρίντεζης έμενε ελεύθερος. Με συνοπτικές διαδικασίες οι Αγγελόπουλοι ανέβασαν κατακόρυφα τις απολαβές του και τον «έδεσαν» στο μεγάλο λιμάνι έως και το 2015. Το 2014 όμως, με τον παίκτη να παραμένει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οι πρόεδροι των «ερυθρολεύκων» τού έκαναν πρόωρη ανανέωση έως και το 2017. Ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ παραμόνευαν στη γωνία για να τον κάνουν δικό τους.

2014: Βαγγέλης Μάντζαρης

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήρθε το 2011 στον Ολυμπιακό, έχοντας συμβόλαιο έως και το 2015. Το 2014 ο Παναθηναϊκός έκανε κρούση στον παίκτη τόσο για αγωνιστικούς όσο και για επικοινωνιακούς λόγους. Ο τότε 23χρονος πλέι μέικερ ήταν ήδη δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τους Πειραιώτες, αποτελούσε μέρος του βασικού κορμού των επιτυχιών και οι Αγγελόπουλοι του έκαναν πρόωρη ανανέωση συμβολαίου. Έως και το 2017, με αρκετά υψηλότερες απολαβές.

2014: Ματ Λοτζέσκι

Τη σεζόν 2014-15 οι Αγγελόπουλοι είχαν ξεκινήσει τον χορό των πρόωρων ανανεώσεων. Κάτι που στο τέλος τούς βγήκε σε καλό, καθώς η ομάδα όχι μόνο συμμετείχε στον τελικό του φάιναλ φορ στη Μαδρίτη, αλλά και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός λοιπόν μέσα στη σεζόν αποφάσισαν να «δέσουν» στην ομάδα και τον Ματ Λοτζέσκι, έναν παίκτη-λαβράκι! Ήρθε από την άσημη Οστάνδη, αλλά εξελίχθηκε σε έναν τρομερό σουτέρ ολκής, ο οποίος έδινε μεγάλη επιθετική ώθηση στην ομάδα. Το συμβόλαιό του έληγε το 2015, αλλά του το επέκτειναν έως και το 2017. Η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ είχαν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον...

2015: Γιάννης Σφαιρόπουλος

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ο μόνος προπονητής στην ιστορία των Αγγελόπουλων στο τιμόνι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος έχει δεχθεί πρόωρη ανανέωση συμβολαίου. Το 2015, με τους Πειραιώτες πρωταθλητές στην Ελλάδα και φιναλίστ στην Ευρωλίγκα, οι πρόεδροι των «ερυθρολεύκων» τον επιβράβευσαν με επέκταση συμβολαίου έως και το 2018.

2017: Νίκολα Μιλουτίνοβ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είχε έρθει στον Ολυμπιακό το 2015, έχοντας νωρίτερα γίνει επιλογή στο ντραφτ από τους Σπερς. Το συμβόλαιό του έληγε το 2018, αλλά το 2017 οι Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να του κάνουν πρόωση ανανέωση έως και το 2020. Του αύξησαν τις αποδοχές και έβαλαν υψηλότερες ρήτρες για το ΝΒΑ. Αποδείχθηκαν αχρείαστες, καθώς το Σαν Αντόνιο στην πράξη δεν τον κάλεσε ποτέ. Το 2020 αποχώρησε ως ελεύθερος για την ΤΣΣΚΑ, η οποία του είχε κάνει εξωπραγματική πρόταση.

2021: Σακίλ Μακ Κίσικ

Τον Φεβρουάριο του 2020 η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε στην πρόωρη επέκταση της συνεργασίας της με τον Σακίλ Μακ Κίσικ έως και το 2023. Παίκτης-ανακάλυψη του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο μεγάλο λιμάνι.

2021: Κώστας Παπανικολάου

Πέρσι τον Σεπτέμβριο οι Αγγελόπουλοι «έδεσαν» στον Ολυμπιακό τον Κώστα Παπανικολάου έως και το 2023. Είχε συμβόλαιο με την ομάδα, αλλά οι πρόεδροι του έδειξαν με τον τρόπο τους ότι τον θέλουν για πάντα στο λιμάνι. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, του τόνισαν ότι τον βλέπουν ως τον αρχηγό της νέας εποχής στον Πειραιά. Αποκτήθηκε το 2009, αποχώρησε το 2013, επέστρεψε το 2016 και στον Ολυμπιακό αναμένεται να κλείσει και την καριέρα του, όταν έρθει η ώρα.