Πασκουάλ για Σπανούλη: «Ήταν όνειρό μου να τον προπονήσω»

Ο Τσάβι Πασκουάλ θαυμάζει τον Βασίλη Σπανούλη και παραδέχτηκε πως είχε όνειρο να καταφέρει να τον προπονήσει.

Πασκουάλ για Σπανούλη: «Ήταν όνειρό μου να τον προπονήσω»

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Για την πορεία της Ζενίτ πέρσι άλλα και για τους φετινούς στόχους: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό που κάναμε αλλά και για το μπάσκετ που δείξαμε στον κόσμο ήταν σπουδαίο. Ήταν όντως μια εξαιρετική χρονιά αλλά αυτή είναι μια καινούργια και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει. Σαν σύλλογος, σαν ομάδα προσπαθούμε να κάνουμε βήματα, αλλά δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα βήμα παραπάνω. Μπορώ να πω ότι εάν πετύχουμε το ίδιο (με πέρσι) θα είμαστε πολύ χαρούμενοι”.

Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: “Ο Σάρας είναι ένας προπονητής που θα πρωταγωνιστήσει στην διοργάνωση. Εξαιρετικός προπονητής, από άποψη τακτικής, φιλοσοφίας αλλά και ψυχολογίας. Επίσης όλοι τον σέβονται. Νομίζω έχει τον τέλειο συνδυασμό, πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα έκανε την καλύτερη επιλογή να τον αποκτήσει. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να είναι επιτυχημένος και τα επόμενα χρόνια με την Μπαρτσελόνα. Πιστεύω ότι είναι καταπληκτικός προπονητής και θα το δείξει σε όλους”.

Για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Πρίφτη: “Πρώτα από όλα είναι πολύ σημαντικό που θα παίξουν ξανά αντιμέτωποι στο πρωτάθλημα, αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους γιατί το μπάσκετ στην Ελλάδα χωρίς τέτοιες αναμετρήσεις δεν είναι το ίδιο, άρα αυτά είναι υπέροχα νέα! Δεύτερον, και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίζουν, έχουν φοβερή ιστορία πίσω τους και οι δύο και δεν είναι εύκολο να έχουν μια χρονιά χωρίς επιτυχία, έστω να έχουν φτάσει στα playoff. Για αυτό και οι δύο έχουν αλλάξει πολύ για την καινούργια χρονιά και πιστεύω ότι θα είναι πιο δυνατοί. Λόγω των νεοαποκτηθέντων παικτών αλλά όπως αναφέρατε και πριν ο κόουτς Πρίφτης για μένα είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, ένας προπονητής επιπέδου Ευρωλίγκας, και θα είναι επιτέλους εδώ και αυτό είναι κάτι που το αξίζει για αυτά που έχει καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν! Ο Ολυμπιακός επίσης έχει κάνει καλές προσθήκες και πιστεύω ότι αμφότερες οι ομάδες θα παλέψουν φέτος για τις θέσεις 6,7 και 8 μαζί με 6-7 ομάδες ακόμα φυσικά, λίγο πολύ 7-8 ομάδες θα παλέψουν για αυτές τις τρείς θέσεις. Θα δούμε όμως αφού θα παίξουμε και με τις δύο φιλικά τώρα με τον Παναθηναϊκό και στην Κύπρο με τον Ολυμπιακό και θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη τότε αλλά είμαι σίγουρος πως και οι δύο ομάδες θα παλέψουν για αυτές τις θέσεις”.

Για τον Βασίλη Σπανούλη: “Ήταν το όνειρο μου να τον προπονήσω και δεν μπόρεσα ποτέ. Όλη μου τη ζωή ήθελα να τον αποκτήσω στην Μπαρτσελόνα και δεν μπόρεσα ποτέ να βρω έναν τρόπο να το κάνω. Δυστυχώς δεν μπόρεσα ποτέ να το κάνω και είναι ένας παίκτης που πάντα ήθελα να έχω μαζί μου…. Πρώτα από όλα η συγκέντρωσή του στο γήπεδο ήταν εκπληκτική, η νοοτροπία του και η εργατικότητα του ήταν εξίσου καταπληκτικές. Νικητής με την ικανότητα να αποφασίζει στα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι παίκτες σαν και αυτόν, σαν τον Ναβάρο, δεν είναι θρύλοι μόνο για αυτά που έκαναν για τις ομάδες τους. Είναι θρύλοι, γιατί το μπάσκετ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι όπως είναι εξαιτίας τους! Γιατί ήταν οι δημιουργοί αυτού του είδους μπάσκετ. Πως να διαβάσεις τα σκριν στη μπάλα, πως να κάνεις σκριν στη μπάλα και re-screen, πως να αποφασίζεις, πως θα τραβήξεις ή θα εντοπίσεις τον ψηλό, πώς θα σουτάρεις, πώς θα πάρεις αυτή την απόφαση ή την άλλη και να είσαι ο δημιουργός, παίκτες που διδάσκουν τις νέες γενιές πως να παίζουν μπάσκετ στη διοργάνωση. Άρα για εμένα ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν υπάρξει, ένας από τους καλύτερους που έχω αντιμετωπίσει. Και τι να πω παραπάνω.. το πιο σημαντικό για μένα ήταν που δεν μπόρεσα να είμαι ποτέ προπονητής του!”.