ΜακΚόλουμ: Η κίνηση του Σπανούλη στα σκριν και τα φάουλ στην Ελλάδα

O Έρικ ΜακΚόλουμ ανήκει πλέον στην Κουμπάν - Σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη και στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

ΜακΚόλουμ: Η κίνηση του Σπανούλη στα σκριν και τα φάουλ στην Ελλάδα

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ έχει ρίξει... άγκυρα στη Ρωσία. Από τη διετία του στην Ούνικς (2018-2020), πέρσι στη Χίμκι και φέτος στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Αμερικανός κόμπο γκαρντ, ο οποίος στο παρελθόν έπαιξε μπάσκετ στην Ελλάδα (με τον Πανιώνιο), αναφέρθηκε τόσο στον Βασίλη Σπανούλη, όσο και στα φάουλ που κερδίζονται.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: «Ο Άλεν Άιβερσον ήταν το είδωλό μου, μου άρεσαν οι Μάικλ Τζόρνταν και Κόμπι Μπράιαντ, αλλά σαν παιδί, μου άρεσε να βλέπω έναν κοντό και αδύνατο να κάνει όλα αυτά.

Όταν είσαι μικρός, δεν μπορείς να κάνεις όσα κάνει για παράδειγμα ο ΛεΜπρον Τζέιμς, να καρφώσεις κλπ. Έλεγα ότι αν μπορεί εκείνος, τότε μπορώ και εγώ, είχα πάντα θετική σκέψη. Πρέπει να βρεις ποιος έχει παρόμοιο παιχνίδι με σένα, δεν έχει σημασία πού παίζεις ή τι ηλικία έχεις.

Βρες κάποιον που να έχει παρόμοιο σωματότυπο και συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου, ταυτόχρονα όμως πρέπει να παίρνεις κάτι από τους άλλους, έστω κάτι μικρό. Στην Ευρώπη, έβλεπα τον Ντέβιντ Λόγκαν από τον Παναθηναϊκό, ήταν αδύνατος, αλλά σκόραρε.

Πάντα προσπαθούσα να βλέπω αυτούς που έχουν παρόμοιο κορμί και σκοράρουν. Που μπορώ ίσως να μιμηθώ. Ο Άιβερσον ήταν η βάση μου. Ο Σπανούλης πάντα πήγαινε αντίθετα από το σκριν, το έκανα κι εγώ. Στην Ελλάδα, έμαθα πώς να κερδίζω φάουλ, είναι οι καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι».