O Τόμιτς και επίσημα προπονητής του Ερυθρού Αστέρα

Ο Μίλαν Τόμιτς είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Αποχωρεί από το τεχνικό-τιμ του Ολυμπιακού ύστερα από 10 χρόνια. 

O Τόμιτς και επίσημα προπονητής του Ερυθρού Αστέρα

Προπονητής του Ερυθρού Αστέρα είναι και επίσημα ο Μίλαν Τόμιτς. Ο 45χρονος κόουτς, υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την σερβική ομάδα. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Ανακοινώνουμε με ικανοποίηση την έναρξη της συνεργασίας μας με έναν φιλόδοξο προπονητή, που έχει δείξει πολλές φορές μεγάλο σεβασμό για τον Ερυθρό Αστέρα κι έχει σπουδαίες ιδέες που ταιριάζουν με αυτές του συλλόγου".

Αποχώρησε ύστερα από 10 χρόνια ως βοηθός στον Ολυμπιακό

Ο Μίλαν Τόμιτς (γεννημένος στις 24 Ιουλίου 1973 στο Βελιγράδι) αγωνίστηκε για 13 χρόνια (1991-2004) ως παίκτης του Ολυμπιακού, γράφοντας τη δική του ιστορία με τα "ερυθρόλευκα", κατακτώντας τίτλους και διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το 2008 επέστρεψε στον Πειραιά, αναλαμβάνοντας ρόλο στο τεχνικό επιτελείο, υπό τις οδηγίες του τότε κόουτς Παναγιώτη Γιαννάκη. Από τότε έως και σήμερα, παρέμεινε στο προπονητικό σταφ του Ολυμπιακού, συμπληρώνοντας μία γεμάτη δεκαετία ως βοηθός. Συνεργάστηκε με τους Παναγιώτη Γιαννάκη, Ντούσαν Ίβκοβιτς, Γιώργο Μπαρτζώκα και Γιάννη Σφαιρόπουλο, επαναφέροντας το τμήμα μπάσκετ στη κορυφή.

Ο Μίλαν Τόμιτς ανέλαβε για πρώτη φορά το πόστο του προπονητή του το 2004 μετά από πρόταση του τότε προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη. Στον πάγκο των ερυθρόλευκων, όμως, έκατσε μόνο για λίγα ματς, όπως και στις αρχές του 2014, ύστερα από την ξαφνική αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μετά το τέλος της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο έπειτα από τέσσερα χρόνια, ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων" και σιγά-σιγά στελεχώνει το επιτελείο και τους συνεργάτες του. Μετά τον Κεστούτις Κεμζούρα, οι Γιώργος Δέδας και Μιχάλης Καλαβρός, αναμένεται να προστεθούν στο σταφ των Πειραιωτών, με τον Μίλαν Τόμιτς να μην βρίσκεται μέσα στους υποψήφιους.

Μπορεί πλέον η καριέρα του να συνεχίζεται μακριά από τον Πειραιά, αλλά το σημαντικό είναι πως πήρε απόφαση να κάνει το βήμα μπροστά, δείχνοντας τις δυνατότητές του και ως πρώτος κόουτς στα 45 του χρόνια. Η πόρτα των «ερυθρολεύκων» άλλωστε θα είναι πάντα ανοιχτή για ένα έναν άνθρωπο-σημαία για τον σύλλογο.