Στον "αέρα" ο Μίλαν Τόμιτς

Ο Μίλαν Τόμιτς δεν βρίσκεται στους υποψήφιους για να στελεχώσουν το προπονητικό επιτελείο του Ντέιβιντ Μπλατ. Oδεύει προς την έξοδο μετά από 10 χρόνια ως βοηθός. 

Στον "αέρα" ο Μίλαν Τόμιτς

Ο Μίλαν Τόμιτς (γεννημένος στις 24 Ιουλίου 1973 στο Βελιγράδι)αγωνίστηκε για 13 χρόνια (1991-2004) ως παίκτης του Ολυμπιακού, γράφοντας τη δική του ιστορία με τα "ερυθρόλευκα". Το 2008 επέστρεψε στον Πειραιά, αναλαμβάνοντας ρόλο στο τεχνικό επιτελείο, υπό τις οδηγίες του τότε κόουτς Παναγιώτη Γιαννάκη.

Από τότε έως και σήμερα, παρέμεινε στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, συμπληρώνοντας μία γεμάτη δεκαετία ως βοηθός. Συνεργάστηκε με τους Παναγιώτη Γιαννάκη, Ντούσαν Ίβκοβιτς, Γιώργο Μπαρτζώκα και Γιάννη Σφαιρόπουλο, κατακτώντας τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ως παίκτης κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα Ελλάδος, τρία Κύπελλα Ελλάδος και μία Ευρωλίγκα.

Ο Μίλαν Τόμιτς ανέλαβε για πρώτη φορά το πόστο του προπονητή του το 2004 μετά από πρόταση του τότε προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη. Στον πάγκο των ερυθρόλευκων έκατσε για λίγα μόνο ματς.

Το 2005 μεταπήδησε στην Ιταλική Αουρόρα Τζέσι, ενώ τον αμέσως επόμενο χρόνο επέστρεψε στην Ελλάδα παίρνοντας μεταγραφή στον Κολοσσό Ρόδου. Ο Τόμιτς αποχώρησε από τον Κολοσσό της Ρόδου έχοντας πραγματοποιήσει μόλις δύο συμμετοχές.

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, ο Μίλαν Τόμιτς βρίσκεται στο πόστο του βοηθού προπονητή του Ολυμπιακού. Έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 2 Ευρωλίγκες και 1 Διηπειρωτικό. Συνολικά με τον Ολυμπιακό έχει πανηγυρίσεις 8 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 3 Ευρωλίγκες και 1 Διηπειρωτικό και βρίσκεται στο κλαμπ 27 χρόνια με κάποια διαλείμματα.

Ύστερα από την αποχώρηση όμως του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και σιγά-σιγά στελεχώνει το επιτελείο του. Ο Μίλαν Τόμιτς δεν βρίσκεται μέσα στους υπoψήφιους, είναι στον... αέρα και όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει από τους Πειραιώτες, εκτός κι αν αλλάξει πόστο.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον στον Μίλαν Τόμιτς για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μία πρόταση την οποία και εξετάζει σοβαρά.