Ο Μπλατ το πήρε πάνω του για Χένρι

Θέμα χρόνου η απόκτηση του 25χρονου γκαρντ της Τόφας, Πιέρια Χένρι. Αποτελεί προσωπική επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς τον αντιμετώπισε στη Τουρκία. 

Ο Μπλατ το πήρε πάνω του για Χένρι

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ζήτησε από τον Ολυμπιακό έναν δεύτερο Αμερικανό γκαρντ για το ρόστερ, ώστε να δώσει μεγαλύτερο μέγεθος (1.96 ύψος), αθλητικότητα, αλλά και ποιότητα. Ο νέος προπονητής των "ερυθρολεύκων" επέλεξε τον Πιέρια Χένρι, τον οποίο και γνωρίζει αρκετά καλά από το τουρκικό πρωτάθλημα, καθώς τον αντιμετώπισε όταν ήταν κόουτς στη Νταρουσάφακα.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ έφτασε με την Τόφας έως και τους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος, χάνοντας το πρωτάθλημα από την Φενέρμπαχτσε. Μάλιστα, ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του στην εξαιρετική χρονιά που έκανε, ολοκληρώνοντας την σεζόν έχοντας 10.4 πόντους, 6.1 ασίστ, 4.3 ριμπάουντ, αλλά 42% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα. Ένας παίκτης που έχει πάντα γεμάτη στατιστική, συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς, έχοντας την ικανότητα να μαρκάρει από τον "άσο" έως και το "3". Στο EuroCup τα πήγε εξίσου καλά, έχοντας μέσο όρο 11.2 πόντους, 5.9 ασίστ και 5.2 ριμπάουντ, με επίσης 42% ευστοχία από την περιφέρεια.

Ο Πιέρια Χένρι έχει εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αγωνιζόμενος στο παρελθόν σε Ουλμ (2015-16), Χάποελ Ελιάτ (2016-17) και Τόφας (2017-18), αλλά ποτέ δεν έχει αγωνιστεί στην καριέρα του στη EuroLeague. Ο Ντέιβιντ Μπλατ όμως, πιστεύει πως μπορεί να ξεχωρίσει και σε αυτό το επίπεδο, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις δυνατότητες του 25χρονου Αμερικανού γκαρντ, πήρε πάνω του το θέμα και ζήτησε την απόκτηση του, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του για τις δυνατότητες του αθλητή.

Ακολούθως, η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" ξεκίνησε τις διαδικασίες για την επίτευξη της μεταγραφής, καθώς ο αθλητής δεν είναι ελεύθερος, αφού είχε συμβόλαιο με την Τόφας. Πλέον, οι Πειραιώτες βρίσκονται σε συμφωνία με την τουρκική ομάδα. Ο Πιέρια Χένρι δέχτηκε το ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, όπως από την Ζαλγκίρις και την Ούνικς, αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ επικοινώνησε με τον παίκτη, καταφέρνοντας να τον δελεάσει ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο 25χρονος γκαρντ τόνισε στη διοίκηση της Τόφας πως στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει θέλει να το κάνει μόνο για τους "ερυθρόλευκους" και οι Τούρκοι δεν έχουν καμία πρόθεση να του χαλάσουν το χατήρι.

Θέμα χρόνου είναι λοιπόν η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Πιέρια Χένρι (για διετές συμβόλαιο), απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του "deal" και εφόσον οριστικοποιηθεί η συγκεκριμένη κίνηση, θα αποτελέσει τον πέμπτο γκαρντ στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όντας δίπλα στους Βασίλη Σπανούλη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Γιάνις Στρέλνιεκς και Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος. Οι Πειραιώτες έχουν στο μυαλό τους να αυξήσουν τους ξένους στο ρόστερ τους, φτάνοντας στους επτά ενόψει της νέας σεζόν.