Oλυμπιακός: Mετρημένα τα κουκιά

Στον Ολυμπιακό ψάχνουν παίκτη, έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις, οι λύσεις είναι περιορισμένες και κινδυνεύουν να μείνουν με επιλογή συμβιβασμού στο τέλος

Oλυμπιακός: Mετρημένα τα κουκιά

Ο Ολυμπιακός φέτος και κυρίως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θέλει να πάρει παίκτες με δόση ρίσκου. Το ξεκαθάρισε άλλωστε και σε δηλώσεις του: «Πρέπει οι παίκτες που θα έρθουν για τη νέα σεζόν να έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη και να ξέρουν το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Είναι σοκαριστικό πως η λίγκα εκθέτει τους παίκτες που δεν τη γνωρίζουν. Είναι μια ξεχωριστή κατάσταση που πρέπει να τη γνωρίζουν αυτοί που θα έρθουν». Η συγκεκριμένη άποψη έγινε «νόμος» στον μεταγραφικό σχεδιασμό των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι μέχρι στιγμής στην πράξη έχουν πάρει παίκτες που διαθέτουν όλοι τους παραστάσεις από την κορυφαία διοργάνωση. Ο Τόμας Ουόκαπ ήρθε από τη Ζαλγκίρις, ο Μουσταφά Φαλ από τη Βιλερμπάν, ενώ η ενίσχυση με τον Μιχάλη Λούντζη έγινε καθαρά στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελληνικού κορμού.

Σε συνδυασμό με την αγορά που δεν έχει πολλές καλές αλλά και προσιτές λύσεις, και με πάγια στάση «θέλουμε οι παίκτες να έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα», όπως αντιλαμβάνεστε, τα κουκιά είναι μετρημένα. Ειδικά στη θέση του «δυαροτριαριού» που ψάχνουν στο μεγάλο λιμάνι. Ο Ολυμπιακός τα είχε βρει σχεδόν σε όλα με τον Ντέιβιντ Λάιτι, αλλά η Βιλερμπάν χάλασε την υπόθεση.

Οι Νταρούν Χίλιαρντ και Όστιν Χόλινς έχουν «αλμυρό» ετήσιο κασέ, με τους Πειραιώτες να ψάχνουν λίγο από όλα! Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ψάχνουν είτε για καθαρόαιμο σούτινγκ γκαρντ είτε για σμολ φόργουορντ που μπορεί να λειτουργήσει και στο «2». Δεν είναι... αυστηροί σε αυτό και φαίνεται από τους παίκτες που κοιτάζουν. Διακαής πόθος ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος είναι κυρίως γκαρντ, αλλά ξαφνικά στράφηκαν στον Λάιτι που είναι περισσότερο «3» και λιγότερο «2». Δεν υπάρχουν λοιπόν «παρωπίδες» στη θέση.

Ολυμπιακός: Έτσι θα πει το «ναι» ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Αυτό που θέλει ο Μπαρτζώκας είναι ο περιφερειακός παίκτης που θα έρθει (είτε είναι σούτινγκ γκαρντ, είτε σμολ φόργουορντ, είτε «δυαροτριάρι») να μπορεί να κάνει σε ικανοποιητικό βαθμό συγκεκριμένα πράγματα. Ποια είναι αυτά; Να διαθέτει αθλητικότητα, αξιόπιστο σουτ, αλλά να είναι και καλός χειριστής της μπάλας. Να έχει έφεση στο να τη βάλει στο καλάθι, αλλά παράλληλα να μην είναι... αδιάφορος στην άμυνα. Θέλουν να υπάρχει συνέπεια στα μετόπισθεν ώστε να υπάρχει και ισορροπία στην ομάδα στις δύο πλευρές του παρκέ. Για παράδειγμα, τέτοιου στιλ παίκτες είναι οι Ουόκαπ και Φαλ που ήρθαν φέτος στον Ολυμπιακό. Έχουν ικανότητες στην επίθεση, αλλά παράλληλα είναι «σκύλοι» στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός όμως, έχοντας συγκεκριμένο αγωνιστικό μπάτζετ και «θέλω», είναι λογικό αυτή τη στιγμή να μην μπορεί να βρει ακριβώς αυτό που επιθυμεί. Είναι φέτος και κάπως... στείρα η αγορά στις συγκεκριμένες θέσεις. Εδώ όμως υπάρχει ένας κίνδυνος! Ποιος είναι αυτός; Αν οι Πειραιώτες δεν ανεβάσουν ελαφρώς το μπάτζετ τους ή αν δεν κοιτάξουν και άλλου στιλ παίκτες, τότε ενδέχεται να καταλήξουν σε μία μέτρια λύση συμβιβασμού. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο χρόνος πιέζει. Υπάρχει ακόμη ο Ιούλιος, υπάρχει και ο Αύγουστος, αλλά όσο ο καιρός περνάει τόσο οι ομάδες θα παίρνουν και τις λίγες καλές επιλογές που έχουν περισσέψει.