Για αυτό πήρε ο Ολυμπιακός τον ΛιΝτέι

O Zακ ΛιΝτέι μπορεί να παίξει τόσο στο "4", όσο και στο "5", αλλά ο Ολυμπιακός τον πήρε κυρίως για τον ρόλο του σέντερ. Ο αντικαταστάτης του Τζαμέλ Μακλίν. 

Για αυτό πήρε ο Ολυμπιακός τον ΛιΝτέι

Ο Ζακ ΛιΝτέι αποτελεί το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ανακοίνωσε εντελώς ξαφνικά την προσθήκη του στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Ο Αμερικανός μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο "4", όσο και στο "5", ερχόμενος από μία εξαιρετική χρονιά στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Aγωνιζόμενος στη Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα, είχε μέσο όρο 19.5 πόντους και 8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Λίγκας και μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος.

Το ερώτημα που δημιουργήθηκε είναι σε ποια θέση προτίθενται να τον χρησιμοποιήσουν οι Πειραιώτες. Στο "4" ή στο "5"; Σύμφωνα με τους "ερυθρόλευκους" λοιπόν, ο Ολυμπιακός τον απέκτησε για να του δώσει κυρίως τον ρόλο του σέντερ μέσα στη ρακέτα. Είναι ο αντικαταστάτης του Τζαμέλ Μακλίν και αποτελεί επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος τον γνωρίζει από το ισραηλινό πρωτάθλημα. Ένας παίκτης με έφεση σε σκορ, ριμπάουντ, αλλά και στην άμυνα, όντας λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ (με τα κατάλληλα "βυθίσματα" μέσα στη ρακέτα), ξεχωρίζοντας για τα αθλητικά του προσόντα.

Δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς μόλις πέρσι ήταν η πρώτη του χρονιά στο Ισραήλ, αλλά τα δείγματα γραφής του ήταν καταπληκτικά. Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός για σέντερ (2.01 ύψος), αλλά είναι δυνατός, έχει σκληράδα στο παιχνίδι του και για "όπλο" του τα αθλητικά του προσόντα. Πρόκειται για έναν φιλόδοξο και εξελίξιμο παίκτη, ο οποίος στο Ισραήλ έκανε... θραύση και βλέπει τον Ολυμπιακό σαν την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Έκανε σχεδόν τα πάντα εξαιρετικά με την φανέλα της Χάποελ, εντυπωσιάζοντας το φίλαθλο κοινό. Ικανότατος στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι, δημιουργώντας φάσεις και για τον εαυτό του, έχοντας την ποιότητα να σκοράρει και από την περιφέρεια (37%). Στην επίθεση μπορεί να παίξει ακόμη και με πλάτη, ενώ στην άμυνα φροντίζει να αξιοποιεί την σκληράδα του, αλλά και τα αθλητικά του προσόντα, με αποτέλεσμα να ξέρει να προστατεύει την ρακέτα της ομάδας του. Προσφέρει ασφάλεια στα ριμπάουντ, ικανότατος στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, έχοντας έφεση και στα μπλοκ. Eίναι εξαιρετικά γρήγορος στο τρανζίσιον παιχνίδι, έχει καλά τρεξίματα στο ανοιχτό γήπεδο και μπορεί να σκοράρει αρκετούς πόντους σε καταστάσεις αιφνιδιασμούς.

Ο Ζακ ΛιΝτέι δείχνει πως είναι ένας πληθωρικός ψηλός, τα πήγε περίφημα στο Ισραήλ, αλλά το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε αυτά τα στάνταρ και στη EuroLeague, καθώς εκεί τόσο ο ανταγωνισμός, όσο και το επίπεδο, είναι υψηλότερα. Αυτό θα φανεί στη πράξη, αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ φημίζεται για τους ξένους-λαβράκια που βρίσκει, εκτοξεύοντας ακολούθως την καριέρα τους.