Τελειώνει ο ΜακΛίν- Τι σέντερ ψάχνει ο Μπλατ

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν πιθανότατα δεν θα συνεχίσει να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα από τη νέα σεζόν. 

Τελειώνει ο ΜακΛίν- Τι σέντερ ψάχνει ο Μπλατ
Eurokinissi

Ήδη έχουν αρχίσει οι «επαφές» μεταξύ των ανθρώπων του Ολυμπιακού και του νέου προπονητή της ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ, για τον σχεδιασμό της σεζόν 2018-2019. Ο Μπράιν Ρόμπερτς ενημερώθηκε πως δεν θα συνεχίσει στους Πειραιώτες, κάτι που αναμένεται να γίνει και με τον Τζαμέλ ΜακΛίν. Ο ΜακΛίν δεν είναι ο τύπος σέντερ που χρειάζεται ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός και ως εκ τούτου αναμένεται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν από το ρόστερ των Πειραιωτών.

Στον Ολυμπιακό επιθυμούν να αποκτήσουν έναν πιο «αθλητικό» σέντερ με περισσότερες αμυντικές ικανότητες από τον 30χρονο Αμερικανό, ο οποίος είχε πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στη χρονιά, πραγματοποιώντας όμως μερικές απίθανες (κυρίως στο επιθετικό κομμάτι) εμφανίσεις. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε ποτέ να «μπει στα παπούτσια» των προκατόχων του, όπως ο Χάινς, ο Ντάνστον ή ο Χάντερ.

Υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του πρώην παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο, που επιτρέπει στον Ολυμπιακό να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι τις 30 Ιουνίου ή να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του για ακόμα μία σεζόν. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά ο ΜακΛίν θα αποδεσμευτεί και θα είναι ελεύθερος να υπογράψει στην ομάδα που επιθυμεί.

Στη EuroLeague o ΜακΛίν είχε κατά μέσο όρο 8.7 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 11.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Μέχρι τις 5 Ιουλίου ο Μπλάτ καλείται να αποφασίσει και για το μέλλον του Κιμ Τιλί στο ΣΕΦ, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ της παραμονής του Γάλλου παίκτη, μετά και τις πολύμηνες απουσίες του εξαιτίας των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν τη φετινή χρονιά.

Κεφάλαιο ανανεώσεων

Πρώτος στον «χορό» των συζητήσεων για ανανέωση του συμβολαίου του, θα μπει ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα για τον σύλλογο. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι «επαφές» με τους δύο «Παπ». Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το εν λόγω ρεπορτάζ.