FIBA: Νας, Βολκόφ και Ζντοβτς ανάμεσα στους Hall of Famers για το 2020

Η FIBA ανακοίνωσε τα ονόματα που μπήκαν στο Hall of Fame για το 2020, με τους Στιβ Νας, Σάσα Βολκόφ, και Γιούρι Ζντοβτς να συμπεριλαμβάνονται στην σχετική λίστα.

FIBA: Νας, Βολκόφ και Ζντοβτς ανάμεσα στους Hall of Famers για το 2020

Στην ανακοίνωση των ονομάτων που θα μπήκαν στο Hall of Fame της FIBA για το 2020 προχώρησε η Διεθνής Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης.

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε την καθυστέρηση της γνωστοποίηση των ανθρώπων του μπάσκετ που έγραψαν την δική τους ιστορία στο άθλημα και μπήκαν στο Hall of Fame για το περασμένο έτος, ενώ η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18 Ιουνίου μαζί με την ανακοίνωση των αντίστοιχων ονομάτων για το 2021.

Όσον αφορά τα ονόματα των Hall of Famers που ξεχωρίζουν, μεταξύ αυτών βρίσκεται ο Στιβ Νας που πέρασε σχεδόν δύο δεκαετίες στο ΝΒΑ με τις φανέλες των Σανς, Μάβερικς και Λέικερς, όπως επίσης και δύο ακόμα αθλητές με σπουδαία καριέρα και στα ελληνικά γήπεδα.

Ο λόγος για τον Σάσα Βολκόφ, ο οποίος αγωνίστηκε τόσο με τα χρώματα του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, όπως επίσης και ο Γιούρι Ζντοβτς που έπαιξε στον Ηρακλή και πέρασε και από τον πάγκο της ΑΕΚ. Τέλος στα ονόματα των προπονητών ξεχωρίζει μεταξύ άλλων ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, με θητεία σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά τα ονόματα:

Παίκτες: Στιβ Νας, Ιζαμπέλ Φιγιαλκόφκι, Άγκνες Νέμεθ, Γιούρι Ζντοβτς, Μιέτσισλαβ Λοπάτκα, Παρκ Σιν-Για, Μοντέσκας Παουλάουσκας, Κενίτσι Σάκο και Σάσα Βόλκοφ.

Προπονητές: Σβετισλάβ Πέσιτς, Ρουμπέν Μαγκνάνο, Τάρα ΒανΝτερβίρ.