Aυτός ήταν και είναι ο Βασιλακόπουλος

Ο χαρακτήρας φαίνεται στους χωρισμούς και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο «τέλος» του στην προεδρία της ΕΟΚ έδειξε περίτρανα το ποιος ήταν και είναι, με τις εκλογές του μπάσκετ...

Aυτός ήταν και είναι ο Βασιλακόπουλος

Το ελληνικό μπάσκετ οδηγείται σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Κάτι που αποτελεί ντροπή όχι μόνο για το μπάσκετ στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Ουσιαστικά πρόκειται για επιλογή και απόφαση του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Βλέπετε, ο 82χρονος παράγοντας της ΕΟΚ, θα αποχωρήσει από την προεδρία της Ομοσπονδίας μετά από δεκαετίες.

Στους χωρισμούς λένε πως φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο «τέλος» του στην ΕΟΚ, μας έδειξε περίτρανα το ποιος ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι. Ένας άνθρωπος που έχει κυριευτεί εδώ και χρόνια από την ισχύ της καρέκλας. Ένας παράγοντας ματαιόδοξος, εγωιστής, αλαζόνας, ισχυρογνώμων, με παρωπίδες. Ένας άνθρωπος πεισματάρης και εκδικητικός, αισθανόμενος εδώ και δεκαετίες πως είναι ο απόλυτος "βασιλιάς» του ελληνικού μπάσκετ και όλοι οι άλλοι είναι απλοί υπήκοοι του.

Προφανώς και πρόκειται για έναν παράγοντα που προσέφερε στο σπορ στη χώρα μας, αλλά ο κύκλος του ουσιαστικά έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Εκείνος, όμως, έχοντας χτίσει γύρω του ένα ισχυρό σύστημα, με στρατιώτες και πιόνια σε όλα τα πόστα που μπορεί να συναντήσει κανείς στο ελληνικό μπάσκετ, συνεχίζει να λειτουργεί ως μονάρχης. Μέχρι το «τέλος» του.

Είχε την ευκαιρία να αποχωρήσει σεμνά, διακριτικά, με αξιοπρέπεια και με σεβασμό στο σπορ που υπηρέτησε, αλλά και που του έδωσε πάρα πολλά κέρδη! Εκείνος, όμως, όπως ο κάθε «mad king», ο οποίος είναι "ζαλισμένος" από τον εγωισμό του, ήθελε ακόμη και στο «αντίο» του να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά και να δείξει την ισχύ του. Ήθελε να φύγει δυνατός και έψαξε και βρήκε ό,τι παράμετρο μπορούσε να βρει, για να στριμώξει τις ερχόμενες εκλογές. «Μέχρι τελευταίας ρανίδος του αιματός του» στην προεδρία της ΕΟΚ. Γιατί ξαφνιάζεστε όμως; Αυτός ήταν πάντα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Το «εγώ» του πάνω από το «καλό του ελληνικού μπάσκετ». Ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση...

Το ελληνικό μπάσκετ αντιμετωπίζει αρκετά σημαντικά θέματα και προβλήματα. Κυρίως στις μικρές κατηγορίες σε Άνδρες και Γυναίκες, αλλά και στις μεγαλύτερες. Άπαντες ήθελαν και περίμεναν να γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ στα τέλη Μάρτη ή τουλάχιστον στις 10 Απριλίου, για να τακτοποιηθούν οι σημαντικές υποθέσεις. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, όμως, τις έστειλε για τις 23 του Μάη!

Μέχρι να εκλεχθεί τότε η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας, πότε θα προλάβουν οι άνθρωποι που θα έρθουν να διορθώσουν καταστάσεις, να προχωρήσουν διαδικασίες και να δώσουν λύσεις για τις μικρότερες κατηγορίες; Έρχεται Προολυμπιακό για τους Άνδρες, Eurobasket για τις Γυναίκες, οι ημερομηνίες πιέζουν, το σπορ στη χώρα μας οδηγείται σε κρίση, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αλλά όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Αυτό που προέχει για εκείνον, είναι να φύγει με το κεφάλι ψηλά, αισθανόμενος ισχυρός. Το τελευταίο «κόλπο» του. Θέλει να αφήσει το... χάος, για να «τιμωρήσει» αυτούς που αισθάνεται πως τον «ανάγκασαν» να αποχωρήσει από την προεδρία της ΕΟΚ στα 82 του χρόνια...

Φασούλας: «Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα, είμαι παιδί του σωλήνα του μπάσκετ»

ΕΟΚ: Αναβλήθηκαν οι εκλογές για τις 23 Μαΐου

Λιόλιος: «Ταφόπλακα του ελληνικού μπάσκετ η αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ»