Η Εβίνα Μάλτση για την κλήρωση της Εθνικής γυναικών

Η Εβίνα Μάλτση μίλησε για την κλήρωση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών στο Eurobasket αλλά και την κατάσταση στη χώρα μας με το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η Εβίνα Μάλτση για την κλήρωση της Εθνικής γυναικών

Μία από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες, που αποσύρθηκε προσφάτως από την ενεργό δράση, η Εβίνα Μάλτση μίλησε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα για την κλήρωση του Ομίλου της Εθνικής μας ομάδας στο Eurobasket 2021, που θα έχει αντιπάλους τη Σερβία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο.

Για την κλήρωση: «Όταν μιλάμε για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης δεν υπάρχει, θεωρητικά, εύκολη ή δύσκολη κλήρωση και κατ’ επέκταση εύκολος ή δύσκολος Όμιλος. Ως Εθνική Ομάδα Γυναικών δεν υπήρξαμε ποτέ το φαβορί ενός Ομίλου και τις περισσότερες φορές ήμασταν το αουτσάιντερ.

Ευρωμπάσκετ γυναικών 2021: Με Μαυροβούνιο, Σερβία και Ιταλία η Εθνική

Το ευχάριστο είναι πως πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές που αποφύγαμε τη Γαλλία και την Ισπανία, δηλαδή τις δύο υπερδυνάμεις του χώρου. Από τις ομάδες που συμμετέχουν στον Όμιλό μας η Σερβία είναι το φαβορί και θα τολμούσα να πως ότι η Ιταλία και το Μαυροβούνιο είναι πιο βατές ομάδες για εμάς.

Ομάδες που θα τις χαρακτήριζα στα μέτρα μας. Δεν θέλω να δημιουργήσω υπέρμετρες προσδοκίες και να απογοητευτούν οι φίλαθλοί μας σε περίπτωση ατυχούς αποτελέσματος, όμως η Ιταλία και το Μαυροβούνιο δεν είναι από τα συγκροτήματα που λες δεν μπορώ να τα αντιμετωπίσω.

Μασλαρινός: «Θα παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στο Ευρωμπάσκετ»

Η Εθνική μας έχει τις δικές της πολλές πιθανότητες να διακριθεί. Όμως, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πως θα παρουσιαστεί η δική μας Εθνική ομάδα σε αυτό το Ευρωμπάσκετ και όχι από το ποιοι είναι οι αντιπαλοί μας».

Για την αναστολή της Α1 Γυναικών: «Όπως όλοι γνωρίζουμε έχουν ανασταλεί όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών. Γι’ αυτό όλοι χαρακτηρίσαμε άθλο την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021.

Οι περισσότερες διεθνείς μας πήγαν στα προκριματικά κυριολεκτικά από κατάσταση αγωνιστικής απραξίας. Αυτό το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και θεωρώ πως πρέπει επιτέλους να λυθεί για πάρα πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ.

Ευρωμπάσκετ γυναικών 2021: Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης - Οι αγώνες της Ελλάδας

Η διοργάνωση ξεκινά σε τρεις μήνες και είναι αυτονόητο πως με το πρωτάθλημα σε αναστολή δεν θα μπορέσουν να βρουν ρυθμό και να αποδώσουν όπως πρέπει σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση».