Εδώ θα φτιάξει το «καμίνι» του ο Ολυμπιακός

Εικόνες και βίντεο από το... μέλλον, από τον χώρο στον οποίο προγραμματίζεται μεταξύ άλλων το σπίτι των «ερυθρόλευκων»

 

Εδώ θα φτιάξει το «καμίνι» του ο Ολυμπιακός

Η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδα ΦΩΣ και του Παντελή Διαμαντόπουλου για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το ΣΕΦ και να φτιάξει το δικό του σπίτι στο χώρο του Ελληνικού προκάλεσε αίσθηση. Όλα δείχνουν ότι «ερυθρόλευκοι» θα αποκτήσουν το δικό του «καμίνι σε περίπου 2 χρόνια.

Το γήπεδο θα φτιαχτεί στον χώρο του Ελληνικού όπου προγραμματίζεται η μεγάλη επένδυση του ομίλου Λάτση. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Lamda Development η οποία έχει αναλάβει το συγκεκριμένο project αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το όραμά μας για την ανάπτυξη του Ελληνικού, είναι ο σχεδιασμός ενός πρωτοποριακού έργου για την Αθήνα, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου διεθνούς εμβέλειας, καθώς και την ανάδειξη του παράκτιου μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο, μεγέθους 2.000.000 τ.μ., εκτείνεται από το παραλιακό μέτωπο μέχρι τη Λεωφ. Βουλιαγμένης, ενώνοντας παράλληλα τον Άλιμο με τη Γλυφάδα και την Αργυρούπολη και το Ελληνικό με τη θάλασσα, παρέχοντας στους κάτοικους των όμορων δήμων εύκολη πρόσβαση σε αυτό».

Για την αξιοποίηση του Ελληνικού έχει συσταθεί η Global Investment Group, μια διεθνής κοινοπραξία επενδυτών στην οποία μετέχουν ο όμιλος Fosun Group από την Κίνα, η Eagle Hills από το Άμπου Ντάμπι και ο όμιλος Λάτση».

Για το έργο, η Lamda Development: Το Μητροπολιτικό Πάρκο θα αποτελείται από 7 περιοχές, με εύκολη πρόσβαση μεταξύ τους, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η περιοχή του ρεύματος Τραχώνων, χαρακτηρίζεται από την ανοιχτή κοίτη αποκατάστασης του ρέματος και το σχηματισμό δύο λιμνών. Στην ίδια περιοχή θα περιλαμβάνονται και τα δύο γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ, που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες, τα οποία πρόκειται να ανακαινισθούν. Παράλληλα θα δημιουργηθούν και νέες Αθλητικές Εγκαταστάσεις με ανοιχτά και κλειστά γήπεδα που θα προσφέρουν πληθώρα δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες.

Το Πάρκο Γλυπτικής αφορά μια καταπράσινη έκταση όπου θα αναδεικνύονται παγκοσμίου φήμης έργα γλυπτικής, ενώ ο Πύργος Παρατήρησης – που θα περιλαμβάνει και ένα εστιατόριο με απαράμιλλη θέα στο Μητροπολιτικό Πάρκο – θα είναι σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες .

Η περιοχή Εκθέσεων με το εμβληματικό κτίριο Σάαρινεν και τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας θα αποτελέσουν μια ιστορική αναφορά στην περίοδο ακμής του κάποτε διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας.

Μια άλλη περιοχή που αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία δημιουργικού σχεδιασμού του τοπίου, είναι ο Αστικός Αγρός, με ένα πρωτότυπο πάρκο οικολογικής καλλιέργειας, καθώς και μια υπαίθρια αγορά φρέσκων προϊόντων. Η Ολυμπιακή Πλατεία θα βρίσκεται στην ίδια περιοχή και θα αναδείξει το υφιστάμενο στο σημείο σύμβολο των ολυμπιακών αγώνων με τους 5 συμπλεκόμενους κύκλους».

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του χώρου όπως προβλέπεται να γίνει αλλά και φωτογραφίες: