Ηρακλής: Οι πιθανοί αντίπαλοι στους «16» του FIBA Europe Cup

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ηρακλή στους 16 του FIBA Europe Cup. Πότε θα γίνει η κλήρωση και σε πόσες πόλεις θα έχουμε "φούσκα".

Ηρακλής: Οι πιθανοί αντίπαλοι στους «16» του FIBA Europe Cup

Ο Ηρακλής κατάφερε να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία τις υποχρεώσεις του στη «φούσκα» του Ντε Μπος της Ολλανδίας και κάνοντας το 3/3 προκρίθηκε ως πρώτος στους 16 του FIBA Europe Cup.

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου (στις 15:00) θα γίνει η κλήρωση στο Μόναχο και ο «Γηραιός» όντας στους «ισχυρούς» από τη στιγμή που βγήκε πρώτος στον όμιλό του στο Ντε Μπος, θα αντιμετωπίσει μία εκ των Άνβιλ (Πολωνία), Μπαλκάν (Βουλγαρία), Κίεβ Μπάσκετ (Ουκρανία), Οραντέα (Ρουμανία), Ντεν Μπος (Ολλανδία), Ρίλσκι Σπορτ (Βουλγαρία)!

Οι αγώνες θα γίνουν και πάλι σε καθεστώς «φούσκας» και ο Ηρακλής θέλει να αναλάβει τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη που θα γίνουν το διάστημα 23-25 Μαρτίου. Εκείνο τον καιρό, δεν θα διεξαχθούν μόνο οι αγώνες της φάσης των 16 αλλά και των «8».

Συνολικά θα γίνουν 4 «μίνι» τουρνουά (φούσκες) σε τέσσερις πόλεις που θα ορίσει η FIBA για τη φάση των «16» και των «8» και αργότερα θα αποφασιστεί και η έδρα του Final-4 που θα γίνει τέλη Απριλίου.

Ο Ηρακλής είναι στους «ισχυρούς» των «16» του θεσμού, μαζί με τις Σταλ (Πολωνία), Σίμπιου (Ρουμανία), Πάρμα Περμ (Ρωσία), Ντνίπρο (Ουκρανία), Προμετέι (Ουκρανία), Ιρόνι Νες Ζιόνα (Ισραήλ), Φρίμπουρ (Ελβετία).

Στους «αδύναμους» είναι και οι Μονς, Ρέτζιο Εμίλια, που όμως επειδή ήταν στον όμιλο του στο Ντεν Μπος, δεν θα κληρωθούν μαζί του στους «16».