Γιαννάκης: «Στεναχωριόμουν που ο Γκάλης δεν ήταν ομαδικός» (vids)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Νίκο Γκάλη, είπε ότι τον στεναχωρούσε που δεν ήταν ομαδικός, ενώ στάθηκε και στο παρατσούκλι του (Δράκος).

Γιαννάκης: «Στεναχωριόμουν που ο Γκάλης δεν ήταν ομαδικός» (vids)

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης βρέθηκε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του «ΑΝΤ1» και μίλησε για άκρως ενδιαφέροντα πράγματα.

Απόσπασμα των δηλώσεών του, που αφορούν στον Νίκο Γκάλη:

«Είμαστε τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Νίκος είχε ένα εκπληκτικό ταλέντο. Ήταν χαρισματικός σκόρερ. Μπορούσε να βάλει την μπάλα στο καλάθι με όποιον τρόπο ήθελε, αλλά παράλληλα να είναι ελκυστικός και για τον κόσμο, για την τηλεόραση, ακόμα και για εμάς. Ήταν σόουμαν.

Εμένα με ενδιέφερε η ουσία. Πολλές φορές, δεν σου κρύβω, πως στεναχωριόμουν που δεν ήταν το ίδιο ομαδικός. Πάντα πίστευα πως δεν είχε κανένα λόγο να μην συμπαραστέκεται. Είχε την ικανότητα, άλλωστε, να σκοράρει με υψηλά ποσοστά. Απλά ίσως του έβγαινε ενδόμυχα απ’ τον τρόπο που έμαθε το μπάσκετ στην Αμερική.

Από εκεί και πέρα, μπορεί κάποιες φορές, επειδή δεν είχαμε τον ίδιο χαρακτήρα, να αισθανόμασταν άβολα μεταξύ μας. Ωστόσο, μέσα στο γήπεδο υπήρχε αλληλοσεβασμός και γι’ αυτόν τον λόγο βγήκαν μεγάλα αποτελέσματα και τρομερές επιτυχίες.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε βρεθεί πολλές φορές γιατί ο Νίκος δεν έχει μεγάλη επικοινωνία με τους υπόλοιπους, αλλά υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός, καθώς μας ενώνουν υπέροχες στιγμές».

Για το παρατσούκλι «δράκος» το οποίο τον συνόδεψε σε όλη την καριέρα του:

«Άρχισα να βλέπω τον Ιωνικό Νικαίας γιατί υπήρχαν 3-4 παιδιά από την γειτονιά μου, μεγαλύτερα από εμένα που έπαιζαν μπάσκετ. Ο Μπενετάτος, ο Μπολάτογλου. Με έβλεπαν αθλητικό και μου είπαν να πάω να παίξω μπάσκετ. Εγώ ντρεπόμουν και δεν θα ζητούσα ποτέ να πάω να παίξω. Το παρατσούκλι δράκος βγήκε από τον δημοσιογράφο, τον Γιάννη Αντωνόπουλο, τον οποίο χάσαμε νωρίς. Για τον τρόπο με τον οποίο έπαιζα.»

Ο Βασίλης Σπανούλης μιλάει για τον Παναγιώτη Γιαννάκη