Σχορτσανίτης: «Γι' αυτό σταμάτησα το μπάσκετ» - Ποιο το επόμενο βήμα του (vid)

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κάτι τρέχει με τη Μάριον», για την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ και τα πλάνα του για το μέλλον.

Σχορτσανίτης: «Γι'  αυτό σταμάτησα το μπάσκετ» - Ποιο το επόμενο βήμα του (vid)

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ και να κρεμάσει τη φανέλα του, για το «ταξίδι» μέσα σε αυτό και για το τόλμημα στο ΝΒΑ που δεν έκανε, όπως επίσης και για το επόμενο βήμα του, μίλησε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κάτι τρέχει με τη Μάριον».

Ο Σχορτσανίτης αδίκησε τον εαυτό του στον Ολυμπιακό

Ο πρώην πλέον διεθνής σέντερ, που είχε επιλεχθεί στο Νο.34 στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2003, μίλησε μεταξύ άλλων για την επιλογή να μην παίξει στο ΝΒΑ, λέγοντας: «Δεν θα έλεγα πως μου έλειψε… Είχα ένα πάρα πολύ ωραίο ταξίδι στον κόσμο του μπάσκετ. Γνώρισα τρομερούς συμπαίκτες και έκανα τρομερούς φίλους και είχα μεγάλους αντιπάλους. Τώρα το ΝΒΑ, είναι πως το βλέπει κάποιος».

Για τις σκέψεις και το πλάνο του για το μέλλον, είπε: «Αυτό που σκέφτομαι είναι πως έχουμε στα μικρά παιδιά μεγάλο ταλέντο, είμαστε «μπασκετομάννα», αλλά δεν βγάζουμε παιδιά. Θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω παιδιά να αναδειχθούν και να προχωρήσουν είναι κρίμα που ξεκινάνε τόσα παιδιά και θα παίξει ένα».

Για την απόφαση να αποσυρθεί από τα παρκέ: «Με όλο αυτό που γίνεται, με την πανδημία, είναι δύσκολο ειδικά στο μπάσκετ και θα είναι για την Ελλάδα να επανακάμψει μετά από αυτό. Επίσπευσε την απόφαση αυτή η συγκυρία. Ήταν μία απόφαση που πήρα συνειδητά να σταματήσω, έχω αρκετό χρόνο να περάσω με τα παιδιά μου, με την οικογένειά μου…».