O Σχορτσιανίτης μιλά για το βάρος του, τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, την κόντρα με τον Λεμπρόν

O Σοφοκλής Σχορτσιανίτης στην ΕΡΤ1 και στο «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» μιλά για το βάρος του και τους αρκετούς τραυματισμούς του, τον Ολυμπιακό και τον Λεμπρόν Τζέιμς.

O Σχορτσιανίτης μιλά για το βάρος του, τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, την κόντρα με τον Λεμπρόν

Από τον Ηρακλή Καβάλας ως… παραλίγο στο ΝΒΑ. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έγραψε τον επίλογο μιας λαμπρής καριέρας καθώς ανακοίνωσε ότι σταματάει την επαγγελματική του καριέρα στα παρκέ.

Γόνος Έλληνα πολιτικού μηχανικού, που ερωτεύτηκε μια γυναίκα από το Καμερούν όταν ήταν εκεί για δουλειές, ο Big Sofo ανδρώθηκε μπασκετικά στον Ηρακλή Καβάλας.

Κατόπιν πήγε στον Ηρακλή (2000-03), μετά επιλέχθηκε στο Νο 34 του ντραφτ από τους Κλίπερς αλλά δεν πήγε όμως ποτέ στο ΝΒΑ. Έπαιξε σε Καντού (2003-04) και Άρη (2004-05) και τότε ήρθε η μεγάλη μεταγραφή: Ολυμπιακός, όπου έμεινε ως το 2010). Ακολούθησαν Μακάμπι (2010-12), Παναθηναϊκό ς (2012-13), ξανά Μακάμπι (2013-15) με την οποία σήκωσε την Euroleague το 2014 και έκτοτε η πορεία του έλαβε την κατιούσα, έχοντας θέματα με το βάρος του αλλά και αρκετούς τραυματισμούς. Επαιξε για λίγο σε Ερυθρό Αστέρα, ΠΑΟΚ, Τρίκαλα, Ιωνικό Νικαίας και αποσύρθηκε.

Ο Σχορτσιανίτης θα είναι καλεσμένος το πρωί του Σαββάτου πρωί στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» που μεταδίδεται 09:00 με 12:00 τα Σαββατοκύριακα στην ΕΡΤ1. Και θα είναι, μετά τις 10:00, καλεσμένος του Δημοσθένη Καρμοίρη στο στούντιο μιλώντας για όλα, ακόμη και για την κόντρα του με τον Λεμπρόν Τζέιμς στο Mundobasket.