Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση!

Ο Σάσα Βεζένκοφ που κερδίζει χρόνο στο παρκέ, το «κούμπωμα» με τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ που είναι «λίρα εκατό» και οι συμβουλές-προτροπές του Κώστα Παπανικολάου * Ο Ολυμπιακός είναι ευέλικτος και έτοιμος για κάθε κατάσταση.

 

Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση!

Μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να έχει βάθος πάγκου και ευελιξία! Ο Ολυμπιακός και δη ο Γιώργος Μπαρτζώκας φέτος το «έχτισαν» αυτό, στοιχείο απαραίτητο όταν έχουμε να κάνουμε με «μαραθώνιο», όπως έχει γίνει η Ευρωλίγκα.

Λίγο οι συγκυρίες λοιπόν, καθώς ο Μάρτιν είχε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι του, πολύ περισσότερο οι καταστάσεις του αγώνα, ο Έλληνας κόουτς τροποποίησε τα πλάνα του και έριξε στο τρίτο δεκάλεπτο με την Άλμπα ένα πιο ευέλικτο σχήμα, πιο γρήγορο, που απέδωσε και στα μέρη του παρκέ. Ο Μπαρτζώκας προχώρησε με τους Μακ Κίσικ και Παπανικολάου στο «2-3», μη χάνοντας ο Ολυμπιακός σε μπόι και αθλητικότητα, ενώ στους ψηλούς λάνσαρε το δίδυμο Βεζένκοφ - Ζαν Σαρλ, με τον Γάλλο στο «5», όπου έκανε θραύση.

Ο πολυσύνθετος Ζαν-Σαρλ

Στο πρώτο μέρος είχε παίξει λιγότερο από 4 λεπτά και είχε ένα άστοχο τρίποντο, αλλά στο 3ο δεκάλεπτο σημείωσε 10 πόντους έχοντας 3/3 δίποντα. Έτρεξε καλά στο τρανζίσιον κι αυτός, συνδυάστηκε άριστα με τους συμπαίκτες του και είχε πολύ καλά τελειώματα, αλλάζοντας όλο τον ρυθμό του ματς και επιβάλλοντας αυτόν του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος, που ανεβαίνει συνεχώς παιχνίδι το παιχνίδι, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος από τον τραυματισμό του, δείχνοντας πόσο πολυσύνθετος είναι σε σημείο να θεωρείται «λίρα εκατό», «κούμπωσε» άριστα στο παιχνίδι με την Άλμπα με τον Σάσα Βεζένκοφ. Οι δυο τους έπαιξαν άλλωστε 16 συνεχόμενα λεπτά μαζί, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανατροπή του Ολυμπιακού από το -15 για να φτάσουν στο +7. Κάλυψαν δηλαδή 22 πόντους.

Απελευθερωμένος ο Βεζένκοφ

Ο Βεζένκοφ συνεχίζει από την άλλη την καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Γιατί, αν θυμάστε, η άμυνά του αποτελούσε αδυναμία του και ήταν θέμα συζήτησης και ανάλυσης. Οφείλουμε να παραδεχθούμε τη βελτίωσή του και τη μεγάλη του προσπάθεια (2 κλεψίματα με τους Βερολινέζους), όπως επίσης και την απελευθέρωσή του, στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Παίρνει προσπάθειες πάνω του (12 σουτ με την Άλμπα), είναι κάτι που του λένε, που έχει την εμπιστοσύνη να το κάνει, πολύ απλά, γιατί αποτελεί έναν από τους καλύτερους σουτέρ του Ολυμπιακού.

Αυτό του επεσήμανε (τι του επεσήμανε, του φώναξε!) και ο Κώστας Παπανικολάου πάνω στο παρκέ, όταν τον είδε να είναι διστακτικός. «Αυτά τα σουτ είναι δικά σου, μη σκέφτεσαι να τα πάρεις» και λίγο μετά «κόλλησε» αυτό από τα 7 μέτρα, μπροστά από τον πάγκο της Άλμπα για το 66-54 και… τη λήξη. Ο Παπανικολάου δεν σταμάτησε τον Βεζένκοφ, αλλά ενθάρρυνε και τον Σλούκα, όταν μετά από ένα αριστερό ντράιβ τού φώναξε «μπράβο, παικταρά μου, έτσι βγάζεις το ψωμάκι σου!».

Η διάδοχη κατάσταση το «4»

Για να επιστρέψουμε στον Βεζένκοφ όμως, είναι τέτοια η πρόοδός του που του δίνει λεπτά στο παρκέ. Έπαιξε με την Άλμπα 24.34’’, με τον Γιώργο Πρίντεζη να παίζει κάτι λιγότερο από 9 λεπτά (όπως και στην Αγία Πετρούπολη με τη Ζενίτ) και να μην περνάει στο δεύτερο μέρος, καθώς ταίριαζε καλύτερα στο παιχνίδι που εκτυλισσόταν και με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει φόρα. Φαίνεται πως υπάρχει συνέχεια, υπάρχει διάδοχη κατάσταση στη συγκεκριμένη θέση, η οποία είναι κομβική και, κακά τα ψέματα, τόσα χρόνια δεσπόζει η μορφή του Πρίντεζη!