Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 6-11 στην Ευρώπη!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν συναντηθεί 17 φορές στην Ευρώπη, με τους Πειραιώτες να υπερτερούν σε νίκες, έχοντας επικρατήσει σε 11 παιχνίδια!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 6-11 στην Ευρώπη!

Μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός να υπερτερεί σε νίκες και σε τίτλους σε σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά στην Ευρώπη η ομάδα του Πειραιά είχε ανέκαθεν το... πάνω χέρι στις αναμετρήσεις τους.

Το «κόκκινοι» - «πράσινοι» μάλιστα έχει τεράστια εμβέλεια στη «γηραιά ήπειρο». Χαρακτηρίζεται το κορυφαίο και δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό ντέρμπι ~περισσότερο από το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, αλλά και από το Ερυθρός Αστέρας - Παρτιζάν.

Δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που οι δύο σύλλογοι συναντιούνται έρχονται σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ πολλοί δημοσιογράφοι από ξένες χώρες για να καλύψουν το γεγονός, αλλά και για να ζήσουν την ιδιαίτερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, σε αυτές τις 17 αναμετρήσεις που έχει δώσει στην Ευρώπη απέναντι στον Παναθηναϊκό έχει επικρατήσει 11 φορές (11-6).

Γεγονός το οποίο δυναμώνει το πρεστίζ των «ερυθρολεύκων» στις αναμετρήσεις τους εκτός Ελλάδας απέναντι στο «τριφύλλι». Σε ουδέτερα γήπεδα (δηλαδή σε φάιναλ φορ) οι δύο «αιώνιοι» έχουν συναντηθεί τρεις φορές, με τους «κόκκινους» να μετρούν 2 νίκες.

Με γηπεδούχους τους «πράσινους», το σκορ είναι 4-3 για το «τριφύλλι», ενώ στους αγώνες στο ΣΕΦ, το σκορ στις νίκες είναι 6-1. Την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για 18η φορά στην ιστορία τους. Ας θυμηθούμε όμως τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Για αναλυτικό ρεπορτάζ αποκτήστε εύκολα πρόσβαση και διαβάστε την εφημερίδα από τον υπολογιστή σας.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας