Στον κόσμο του ανεξήγητου...

Η φετινή χρονιά θα είναι περίεργη, λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας των αθλητών, των απουσιών και των άδειων γηπέδων. Γράφει ο Κώστας Τσουμπρής.

Στον κόσμο του ανεξήγητου...

Αν και μπασκετικοί, θα ξεκινήσουμε σήμερα με ποδόσφαιρο, παίρνοντας αφορμή απ’ όσα τρελά έγιναν στην Αγγλία. Εξάρα η Τότεναμ μέσα στο Μάντσεστερ επί της Γιουνάιτεντ, εφτάρα η Άστον Βίλα στη Λίβερπουλ! Και η Λέστερ, που είχε ρίξει πέντε στη Μάντσεστερ Σίτι την προηγούμενη αγωνιστική, να τρώει τρία μέσα στο σπίτι της από τη Γουέστ Χαμ! Λογική καμία.

Στον κόσμο του ανεξήγητου βλέπουμε να πηγαίνει όλη η χρονιά φέτος. Χαρά για τους ποδοσφαιρόφιλους, που πάντα τους άρεσε το απρόβλεπτο, αλλά και τους... μπουκ που τα μαζεύουν χοντρά. Και επειδή ζούμε στην εποχή των συνωμοσιών, ήδη αρκετοί λένε ότι οι ομάδες... στήνουν αυτά τα τρελά αποτελέσματα για να βγάλουν τη χασούρα από τη σημαντική μείωση των εσόδων τους λόγω κορονοϊού. Εμείς, ρομαντικοί, δεν θέλουμε να το πιστεύουμε αυτό. Απλά θεωρούμε ότι η φετινή χρονιά θα είναι περίεργη, λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας των αθλητών, των απουσιών και των άδειων γηπέδων. Ζούμε κάτι ξεχωριστό.

Πάμε και στο μπάσκετ, όπου η ΑΕΚ... φαγώθηκε να φέρει στην Αθήνα το φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, για να το πάρει τελικά η άσημη Σαν Πάμπλο! Παρά το δυνατό της ρόστερ, η ΑΕΚ δείχνει ότι δεν έχει ακόμη τη νοοτροπία νικητή. Το φανέρωσε στο Σούπερ Καπ, το έδειξε και τώρα. Και ίσως έχει πρόβλημα και στο θέμα του προπονητή. Ήδη δύο τίτλοι χάθηκαν για την ΑΕΚ, σε μια χρονιά όπου φιλοδοξεί να πάρει τα πρωτεία στο ελληνικό μπάσκετ (απόντος και του Ολυμπιακού στην Α1).

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Την ώρα που θα τον θέλαμε να είναι στις ΗΠΑ και να δίνει τα πάντα στους τελικούς για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ, η μοίρα τον έφερε να είναι στα λημέρια μας και να παρακολουθεί το... ΑΕΚ – Σαν Πάμπλο. Άχαρο και ξέρουμε πώς νιώθει.

Και μιας και το ’φερε η κουβέντα, οι Λέικερς είναι στο 2-1 με τη Χιτ, με το... σενάριο να κυλά κατά το δοκούν, ώστε να πάρουν το πρωτάθλημα οι «Λιμνάνθρωποι» και να το αφιερώσουν στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ. Τα όμορφα παραμύθια πάντα εξιτάρουν τους Αμερικανούς.

Στην Ευρωλίγκα, όπου να προετοιμαστούμε κι εδώ για αρκετά τρελά αποτελέσματα, έχουμε την Παρασκευή το μεγάλο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι», που μπήκαν με το αριστερό γνωρίζοντας την ήττα στο ΣΕΦ από τον κακό δαίμονά τους, τη Ζαλγκίρις, ο δε Παναθηναϊκός αντίθετα κέρδισε στη Ρωσία, άρχισαν να νιώθουν λίγη πίεση. Αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να κερδίσουν στο ΟΑΚΑ, για να κρατήσουν μακριά την γκρίνια και να δείξουν ότι δεν θα είναι και η φετινή χρονιά... μια από τα ίδια.

Σύμφωνοι, ακόμη και να χάσουν, η χρονιά μόλις ξεκίνησε, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στον Έλληνα φίλαθλο που θέλει αποτελέσματα και γρήγορα. Πόσω μάλιστα όταν είναι και το γόητρο στη μέση...