Όχι και έτσι…

Αφήστε τους 11 πόντους που απώλεσε... Έπαιρνε τα ριμπάουντ και δεν τα έβαζε με τίποτα. Όταν βγήκε και ο Μάρτιν, έπεσε και το τείχος στη ρακέτα. Ο Θεόφιλος Τυριντζής σχολιάζει την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην EuroLeague.

Όχι και έτσι…

Το ότι την «πάτησε» και η Εφές ~που είναι πολύ πιο έτοιμη και ίδια με πέρσι ομάδα~ από τη Ζενίτ μέσα στην έδρα της, δεν αποτελεί γιατρειά. Δεν είναι η κατάσταση για να… μοιρολογούμε, προς Θεού, αλλά όσο ανέτοιμος, όσο πιασμένος, όσο νευρικός και αγχωμένος (που ήταν σε βαθμό να βγάζει μάτι) είναι ο Ολυμπιακός, αυτή τη νίκη στην πρεμιέρα του με τη Ζαλγκίρις έπρεπε να την πάρει. Έχασε το ματς, δεν το κέρδισαν οι Λιθουανοί, είναι ξεκάθαρο αυτό.

Ολυμπιακός: H κρίσιμη τελευταία φάση - Η μπάλα έμεινε στα χέρια του Σλούκα (vid)

Όχι γιατί είχε προηγηθεί με 11 πόντους ~η ανατροπή είναι μέσα στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός κάποτε δίδασκε σε αυτό. Στο 4ο δεκάλεπτο και ενώ η Ζαλγκίρις έχει μπει με 2-7, άρα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, ο Ολυμπιακός μάχεται, παίρνει τα ριμπάουντ (9 επιθετικά) αλλά τα τελειώματά του είναι επιεικώς τραγικά. Δεν σκοράρει με τίποτα (6 μόλις πόντους από 2η ευκαιρία) την ώρα που βλέπει και τον Μάρτιν να πηγαίνει στο πέταλο της Θύρας 7 κρατώντας τα δάκτυλά του.

Τα είχε γυρίσει και πήγε στον πάγκο. Αυτόματα άλλαξε και η ισορροπία στην άμυνα (εκεί που την είχε «δέσει», γιατί στο 1ο δεκάλεπτο έκανε πάρτι στη ρακέτα του η Ζαλγκίρις), Γκριγκόνις και Λοβέρν είδαν από κοντά το καλάθι, από τη στιγμή που έλειπε το «θηρίο», χάθηκαν 2 ριμπάουντ στην ίδια φάση και… πέρασε μπροστά. Εκεί το άγχος κυριεύει την ομάδα που χάνει το προβάδισμα.

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 67-68: Tα highlights της αναμέτρησης

Το λάθος ήταν εύκολο πλέον και ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να μπει σε τέτοια κατάσταση, γιατί ακόμα δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί. Λάθος στο γκολ-φάουλ του Γιοκουμπάιτις, κακές επιθέσεις στο τέλος, όχι μόνο η τελευταία που δεν εκτελέστηκε καν, αλλά και πιο πριν και να σου ένα αποτέλεσμα που δεν το ήθελε. Γιατί δεν το άξιζε και θα το «κουβαλάει» στην πορεία.

Ήταν γνωστό και καθόλα αναμενόμενο πως θα πρέπει να δουλεύει μέσα από τα επίσημα παιχνίδια του, αλλά πλέον το αποτέλεσμα μετράει. Έστω και με… μισό μηδέν. Δυστυχώς δεν το έκανε αυτός, αλλά η Ζαλγκίρις που πλάκα πλάκα έχει εξελιχθεί σε κακό του δαίμονα.