Ολυμπιακός: Άρεσε ο Ζαν-Σαρλ- «Ψάχνεται» ο Τζένκινς

Κόντρα στην Άλμπα, στα δύο φιλικά του Ολυμπιακού, είδαμε για πρώτη φορά τον Λιβιό Ζαν Σαρλ ο οποίος ήταν απόλυτα θετικός. Αντίθετα φαίνεται πως δεν έχει βρει ακόμα τα «πατήματά» του ο Τσαρλς Τζένκινς.

Ολυμπιακός: Άρεσε ο Ζαν-Σαρλ- «Ψάχνεται» ο Τζένκινς

Στα δύο φιλικά με την Άλμπα στο Βερολίνο είχαμε την ευκαιρία να δούμε και τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ, καθώς στη Βαλένθια, κόντρα σε Βιλερμπάν και Μπάγερν (τα οποία επίσης είχαν τηλεοπτική κάλυψη), τραυματίστηκε και δεν έπαιξε.

Ο Γάλλος λοιπόν ήταν πολύ θετικός απέναντι στην ομάδα του Αΐτο Ρενέσες. Είχε καλή παρουσία και έδειξε στοιχεία από αυτά που είχε διακρίνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας μόλις του προτάθηκε, με αποτέλεσμα να σπεύσει αμέσως να τον «κλείσει».

Εν πρώτοις, κλείνει ιδανικά στην άμυνα στη ρακέτα, κλείνει τον ορίζοντα όταν σηκώνει και αυτός τα χέρια ψηλά μαζί με τους σέντερ και τον Παπανικολάου όταν σπεύδει (συχνά) να δώσει βοήθεια. Δεν χάνει τον παίκτη στις αλλαγές και τρέχει να καλύψει, ενώ είναι μακρύς και αθλητικός, κάτι που τον βοηθά ιδιαίτερα. Στην επίθεση έχει καλά τελειώματα κοντά, παίρνει το ενδιάμεσο σουτ (φλότερ), ενώ τον είδαμε να παίζει και με πλάτη. Όταν βρίσκεται στο παρκέ, ο Ολυμπιακός παρουσιάζει μεγάλη αθλητικότητα.

Ψάχνει τον ρόλο του ο Τζένκινς

Μια εικόνα αποκομίσαμε από όλους τους ξένους του Ολυμπιακού στα φιλικά που δόθηκαν, τόσο σε αυτά που τα πήγαν καλά όσο και σε αυτά που δεν τα πήγαν όπως θα ήθελαν, εκτός όμως από τον Τσαρλς Τζένκινς, υπό την έννοια ότι δεν είχε κάποια ουσιώδη συνεισφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο φιλικό με την Άλμπα ο Αμερικανός είχε 18 λεπτά παρουσίας, αλλά η στατιστική του είναι άδεια, έχοντας μόνο 2 φάουλ. Φαίνεται πως «ψάχνεται» ακόμα ο Τζένκινς και θέλει τον χρόνο του για να «κουμπώσει» στον ρόλο του.