Ολυμπιακός: Τώρα μπαίνει και το «πρέπει»!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει φτάσει ούτε στο 40% αυτού που θέλει και μπορεί να βγάλει στο παρκέ * Θέλει χρόνο, αλλά πλέον πρέπει να παίρνει και τα αποτελέσματα * Σε τέσσερις μέρες κάνει πρεμιέρα και επίσημα * Τα θετικά και τα αρνητικά που έδειξε σε Βαλένθια και Βερολίνο!

Ολυμπιακός: Τώρα μπαίνει και το «πρέπει»!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον… «φτωχό» ~λόγω κορονοϊού~ κύκλο των φιλικών αναμετρήσεων προετοιμασίας και μετρά αντίστροφα για την επίσημη εκκίνηση στη σεζόν, καθώς την Πέμπτη (1/10) θα υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, για την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Είναι δεδομένο πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν χρόνο. Μπορεί να βρίσκονται σε καλό δρόμο και να έχουν αφομοιώσει τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του κόουτς, ωστόσο δεν έχουν πλησιάσει καν στο 40% αυτού που μπορούν να βγάλουν στο παρκέ και να κάνουν ως ομάδα. Πλέον όμως υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά: τώρα μπαίνει και το «πρέπει»!

Τώρα θέλει το αποτέλεσμα

Είναι δεδομένο και αναμενόμενο πως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει τη δουλειά μέσα από τα επίσημα παιχνίδια, μόνο που πλέον το αποτέλεσμα θα παίζει ρόλο. Πλέον η νίκη θα είναι ζητούμενο και όπως συνηθίζει να λέει ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης, δεν είναι καλό να συνηθίζεις στην ήττα. Σαφέστατα η Ευρωλίγκα είναι «μαραθώνιος», αλλά καλό είναι να παίρνει και αποτελέσματα τα οποία δεν θα «κουβαλά» στη συνέχεια και δεν θα θέλει να του «στοιχίσουν».

Τι άρεσε…

Ο Ολυμπιακός στα φιλικά στη Βαλένθια και στο Βερολίνο έδειξε πράγματα τα οποία αρέσουν, τα υποστηρίζει και είναι εικόνες από τα «προσεχώς». Όταν ήταν καλά, με ενέργεια και ξεκούραστος, πίεζε στην άμυνα και έκλεβε μπάλες (έχει έναν μ.ό. 9-10 κλεψίματα) φεύγοντας στο τρανζίσιον. Ακόμα και με μακρινές πάσες. Του αρέσει να πηγαίνει σε γρήγορες επιθέσεις πιάνοντας σε ανισορροπία την αντίπαλη άμυνα. Υποστηρίζει τα «πικ εν ρολ», παίζει πολύ με τους ψηλούς, αλλά και βγάζει αρκετά την μπάλα από μέσα έξω, πασάρει γρήγορα ακόμα και μέσα στη ρακέτα (σ.σ. τελείωσε με 20 ασίστ στο 2ο φιλικό με την Άλμπα) και όσο μπορεί (για την εποχή) έχει κίνηση μακριά από την μπάλα. Κι αν δεν έχει… ακούγεται ο Μπαρτζώκας. Κι αν θέλουν ας κάνουν διαφορετικά.

…Και τι θέλει διόρθωση

Τα φιλικά βέβαια δεν είναι χρήσιμα μόνο για τα θετικά συμπεράσματά τους, αλλά και για να βελτιωθούν τα «κακώς κείμενα». Και ο Γιώργος Μπαρτζώκας σημείωσε αρκετά και από αυτά στο μπλοκάκι του. Οι «ερυθρόλευκοι» σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν καλές επιστροφές στο αμυντικό τρανζίσιον, έχασαν ριμπάουντ δίνοντας νέες επιθέσεις στους αντιπάλους τους, ενώ έκαναν και πολλά λάθη. Τα 25 στο τελευταίο φιλικό με την Άλμπα είναι πάρα πολύ υψηλός αριθμός. Επιπλέον, «κόμπλαρε» όταν τον αντιμετώπισαν σκληρά και τον πήγαν στην επαφή, ένα στιλ που θέλει να το έχει εκείνος στο παιχνίδι του και να είναι στοιχείο της φιλοσοφίας του. Επιπλέον, μένει να δούμε τις «απαντήσεις» όταν μπλοκάρεται ο Σλούκας (ή ο Σπανούλης, από τη στιγμή που παίζουν εναλλάξ μέχρι στιγμής) και τους εμποδίζουν να έχουν την μπάλα στα χέρια τους για να δημιουργήσουν.