Ο Σλούκας φέτος στον Ολυμπιακό έχει τον ρόλο που πάντα ήθελε

Ο Κώστας Σλούκας θα έχει φέτος στον Ολυμπιακό τον ρόλο που πάντα ήθελε - Αυτόν που δεν είχε όχι μόνο στα πρώτα του χρόνια στον Πειραιά, αλλά ούτε και στις σεζόν που έζησε στη Φενέρμπαχτσε. Εκείνον του μπροστάρη. 

Ο Σλούκας φέτος στον Ολυμπιακό έχει τον ρόλο που πάντα ήθελε

Ο Κώστας Σλούκας έχει εμπεδώσει απόλυτα την ευθύνη, αλλά και τη σημασία του ρόλου του στον φετινό Ολυμπιακό. Ξέρει πάρα πολύ καλά πως φέτος θα αποτελέσει τον κύριο ηγέτη της ομάδας εντός παρκέ, τον πλέι μέικερ που θα κληθεί να την καθοδηγήσει, παίρνοντας κρίσιμες αποφάσεις. Έχει... με το καλημέρα τον ρόλο του «πενταδάτου» στην ομάδα. Θα λέγαμε πως φέτος στο μεγάλο λιμάνι έχει πρώτη φορά στην καριέρα του τον συγκεκριμένο ρόλο, τον οποίο και ανέκαθεν ήθελε να έχει κάποια στιγμή.

Ακόμη και στη Φενέρμπαχτσε ναι μεν ήταν από τους βασικούς συντελεστές των επιτυχιών της ομάδας, αλλά είτε ερχόταν από τον πάγκο είτε είχε και δίπλα του εξίσου ποιοτικούς γκαρντ, που ορισμένες φορές τον «σκέπαζαν». Στη σεζόν 2018-2019 για παράδειγμα με τους Τούρκους έκανε εξαιρετική χρονιά (11,8 πόντοι, 44,9% τρίποντα, 4,8 ασίστ), αλλά ήταν βασικός στα 12 από τα 33 ματς της ομάδας του, έχοντας δίπλα του γκαρντ όπως τους Μπόμπι Ντίξον, Μάρκο Γκούντουριτς, Μελίχ Μαχμούτογλου και Έρικ Γκριν. Πέρσι, επίσης, είχε δίπλα του την παρουσία του Νάντο Ντε Κολό, στη σεζόν 2017-2018 τον Μπραντ Ουοναμέικερ και νωρίτερα τον τρομερό Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Με Σλούκα «στρατηγό» η νέα εκστρατεία του Ολυμπιακού

Τώρα, όμως, αποκλειστικά και ξεκάθαρα είναι ο Νο 1 γκαρντ της ομάδας. Όχι, προφανώς και δεν ξεχάσαμε τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά όπως έχουμε επισημάνει, φέτος ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός σε σχέση με αυτόν που είχε στο παρελθόν. Θα έρχεται κυρίως από τον πάγκο, με μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Και ένας από τους λόγους είναι για να διατηρηθεί σε καλή αγωνιστική και σωματική κατάσταση έως και το τέλος της σεζόν.

Η ουσία, όμως, είναι πως ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος έχει εξελίξει το παιχνίδι του, ανήκοντας πλέον στην ελίτ της Ευρώπης, έχει πλέον στον Ολυμπιακό τον ρόλο που πάντα ονειρευόταν στην καριέρα του. Εκείνον του μπροστάρη, του ηγέτη, του πρωταγωνιστή, του «στρατηγού» της ομάδας, η οποία έχει μπει σε μία νέα εποχή.

Ολυμπιακός: Το ρεσιτάλ του Σλούκα με τις 13 ασίστ κόντρα στην Μπάγερν (vid)