Με Σλούκα «στρατηγό» η νέα εκστρατεία του Ολυμπιακού

Τα 32 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ και οι 13 ασίστ που μοίρασε επιβεβαίωσαν στην πράξη πως ο Κώστας Σλούκας είναι ο νέος καθοδηγητής της ομάδας σε αυτή την καινούργια εποχή στον Ολυμπιακό.

Με Σλούκα «στρατηγό» η νέα εκστρατεία του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Σλούκας αποτέλεσε φέτος το καλοκαίρι μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στην Ευρωλίγκα. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι έκαναν την υπέρβαση και έδωσαν το κάτι παραπάνω, για να επαναπατρίσουν όχι μόνο ένα «δικό τους παιδί» με ένδοξο παρελθόν στην ομάδα, αλλά και έναν από τους κορυφαίους γκαρντ της διοργάνωσης. Πλέον, βρίσκεται στην ελίτ. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και απαιτήσεις. Καλείται να ηγηθεί της προσπάθειας σε αυτή τη νέα εποχή που μπήκε η ομάδα του Ολυμπιακού, να γίνει ο μπροστάρης, ο ηγέτης και ουσιαστικά να ακολουθήσει το πεπρωμένο του στον Πειραιά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τού έδωσε τον ρόλο του βασικού πλέι μέικερ, του οργανωτή, του «αφεντικού» των «ερυθρολεύκων» μέσα από το παρκέ. Υπάρχει πίεση, είναι δεδομένο πως πλέον όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα πέφτουν πάνω του, αλλά ο 30χρονος γκαρντ γνωρίζει πολύ καλά τη νέα πρόκληση που έχει στην καριέρα του.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά της Βαλένθια, ο Κώστας Σλούκας ήταν ο... στρατηγός της ομάδας. «Πενταδάτος», ο βασικός οργανωτής του Ολυμπιακού, το μυαλό των «ερυθρολεύκων», που έπαιρνε και ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά δεν πήρε πάνω του πολλά σουτ και δεν εκβίασε προσπάθειες, καθώς ο σκοπός του ήταν περισσότερο να δημιουργήσει και να φτιάξει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του. Και ο 30χρονος γκαρντ τα πήγε περίφημα! Eίχε μέσον όρο 27,5 λεπτά παρουσίας στο παρκέ και σε αυτό το διάστημα μέτρησε συνολικά 7,5 πόντους και 9 ασίστ. Με αποκορύφωμα φυσικά το ρεσιτάλ δημιουργίας κόντρα στην Μπάγερν, όταν και μέτρησε 13 τελικές πάσες με τις υπέροχες εμπνεύσεις του.

Λειτούργησε έξοχα στα «πικ εν ρολ» με τον Χασάν Μάρτιν (είναι εξαιρετικός πλέον στις σκαστές πάσες), δίνοντάς του ασίστ «πάρε-βάλε». Έβρισκε κάθε φορά τον ελεύθερο παίκτη για σουτ, διαβάζοντας έξυπνα το παιχνίδι, ενώ είχε και γρήγορα αντανακλαστικά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Ένας από τους στόχους είναι να κάνει καλύτερους και τους συμπαίκτες του και αυτό το έκανε με εξαιρετικό τρόπο στη Βαλένθια. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει και περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, αλλά είναι ξεκάθαρο πως αυτό που θέλει (τουλάχιστον στην αρχή) από εκείνον ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι να οργανώσει με μαεστρία το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».