Ισπανία: Ξανά πρόεδρος ο Γκαρμπαχόσα!

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα επανεξελέγη στην ηγεσία της ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ με 66 υπέρ και 6 λευκές ψήφους.

Ισπανία: Ξανά πρόεδρος ο Γκαρμπαχόσα!

Πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ θα παραμείνει ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ο οποίος επανεξελέγη μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία.

Βέβαια ήταν γνωστό ότι ο Γκαρμπαχόσα θα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ισπανικής Ομοσπονδίας με τους υπόλοιπους διεκδικητές της θέσης να αποσύρουν την συμμετοχή τους πριν τις 7 Σεπτεμβρίου.

Στην Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Γκαρμπαχόσα παρουσίασε την υποψηφιότητά του και έλαβε το 92% της υποστήριξης από τις ψήφους (66 θετικές, 6 λευκά).

Στη Συνέλευση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι των συλλόγων, των παικτών και των προπονητών αλλά και ο πρόεδρος της Liga Endesa, Aλφόνσο Ρέγες, αδελφός του σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης Φελίπε.

«Η υποστήριξη που έλαβα σήμερα το πρωί με ενθουσιάζει. Και το θεωρώ ως υποστήριξη τεσσάρων ετών εργασίας Είχαμε επιτυχίες, αλλά και λάθη. Παρ ‘όλα αυτά, νομίζω ότι η Ομοσπονδία είναι καλύτερη πριν από τέσσερα χρόνια.

Και αυτό σημαίνει ότι το μπάσκετ είναι καλύτερο. Είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε το μπάσκετ να χάσει τη θέση του. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε ψηλά τον ισπανικό αθλητισμό και μετά την πανδημία.

Έχουμε πάρει 31 μετάλλια σε τέσσερα χρόνια. Δεν ξέρω τι θα πετύχουμε τα επόμενα χρόνια, αλλά ζητώ να παλέψετε μαζί μου για τις νέες προκλήσεις» δήλωσε ο Γκαρμπαχόσα λίγο μετά την πανηγυρική επανεκλογή του.