Ολυμπιακός: Τα υπέρ και τα κατά του Χασάν Μάρτιν

Ο Χασάν Μάρτιν πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στο τουρνουά στη Βαλένθια - Τα υπέρ και τα κατά του νέου αθλητικού σέντερ του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός: Τα υπέρ και τα κατά του Χασάν Μάρτιν

Ο Χασάν Μάρτιν ήταν από τους παίκτες που ικανοποίησαν με την εμφάνισή του στα φιλικά στη Βαλένθια. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, βέβαια, πως είναι ένας παίκτης που προέρχεται από αγωνιστική απραξία, ενώ πλέον έχει κληθεί να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Μπορεί στο Γιούροκαπ να εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, αλλά τώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει πιο ισχυρές ομάδες αλλά και πιο δυνατούς παίκτες. Βέβαια, για να τα λέμε και όλα, πλέον θα έχει και καλύτερους συμπαίκτες.

Σούπερ στο πικ εν ρολ

Ο Χασάν Μάρτιν μάς έδειξε στη Βαλένθια πως πρόκειται για έναν αθλητικό σέντερ, ο οποίος είναι εξαιρετικός στις πικ εν ρολ καταστάσεις. Λειτούργησε αρκετές φορές σε αυτές τις καταστάσεις. Ξέρει να κάνει σωστά σκριν και να... βυθίζεται σωστά, γρήγορα και έξυπνα μέσα στη ρακέτα για να τελειώσει τις φάσεις. Μπορεί να υστερεί σε ύψος (είναι μόλις 2,01) για τη θέση «5», αλλά είναι ένας ψηλός με πλούσια αθλητικά προσόντα. Είναι αλτικός, έχει δύναμη, ταχύτητα και παρουσιάζεται επίμονος και πεισματάρης στα ριμπάουντ. Όχι μόνο στα αμυντικά αλλά και στα επιθετικά. Συνολικά μάζεψε 14 ριμπάουντ στο τουρνουά και αν έχασε κάποια έγινε γιατί προσπαθούσε να κόψει τους αντιπάλους του στον πρώτο χρόνο.

Καλός στην άμυνα χαμηλά, αλλά ψηλά...

Ο Χασάν Μάρτιν αντιμετώπισε στο «5» δύο ψηλότερους αντιπάλους, τον πελώριο Φολ (2,18) της Βιλερμπάν και τον δυναμικό Ρέινολντς (2,08) της Μπάγερν. Έχει δυνατό κορμί και φάνηκε πως οι αντίπαλοί του δεν μπορούσαν να τον σπρώξουν εύκολα μέσα στη ρακέτα. Στην άμυνα χαμηλά ήταν εξαιρετικός, αλλά ψηλά αντιμετώπισε προβλήματα. Είναι ένα θέμα στο μέλλον το πώς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και μακριά κορμιά, που θα επιδιώξουν να σκοράρουν κυρίως από ψηλά, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα του ύψους τους. Παράλληλα, βέβαια, ήταν προσεκτικός. Έκανε μόλις 3 λάθη σε 2 ματς, ενώ έχουμε να κάνουμε με καινούργιο παίκτη σε μία νέα ομάδα.

Σκοράρει και χωρίς ισορροπία

Μας άρεσε και το γεγονός πως σε καταστάσεις που επικρατεί... κυκλοφοριακό μέσα στη ρακέτα δεν πελαγώνει. Μπορεί να σκοράρει έχοντας μπροστά του δύο ή και τρεις παίκτες, ενώ ήταν αρκετές οι φάσεις που σκόραρε καλάθι και φάουλ, δείγμα πως δεν επηρεάζεται από τα πρόσωπα μπροστά του, ενώ έχει και την ευκαιρία να βάλει την μπάλα στο καλάθι, ακόμη και αν χαλάσει την ισορροπία του σώματός του.

Το πρόβλημα με τις βολές...

Στα αρνητικά του, βέβαια, το κομμάτι των βολών. Είναι παραδοσιακά άστοχος από εκείνο το σημείο. Το έλεγε το βιογραφικό του, το βλέπουμε και στην πράξη. Μέτρησε 3/9 βολές στη Βαλένθια, ξεκινώντας το τουρνουά με 0/5. Όταν το πάρει χαμπάρι ο κάθε αντίπαλος, θα του κάνει φάουλ, στέλνοντάς τον στο... αδύναμό του σημείο. Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να προσέξει και την ενέργεια που βγάζει στην άμυνα. Γιατί αρκετές φορές έκανε εύκολα το φάουλ στον αντίπαλο, είτε γιατί... έτρωγε την προσποίηση είτε επειδή έπεφτε άγαρμπα στους αντιπάλους του. Πάντως, οι 11,5 πόντοι και τα 7 ριμπάουντ κατά μέσον όρο που μέτρησε στο τουρνουά στη Βαλένθια ήταν ένα δείγμα των ικανοτήτων του και έφερε χαμόγελα στο μεγάλο λιμάνι.