Μόνο με ρωσικές ομάδες το «Γκομέλσκι Καπ»

Μετά τον Παναθηναϊκό, Ούνικς Καζάν και Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσαν κι αυτοί πως δεν θα μεταβούν στη Μόσχα για να συμμετάσχουν στο τουρνουά της ΤΣΣΚΑ

Μόνο με ρωσικές ομάδες το «Γκομέλσκι Καπ»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε ότι το 13ο «Γκομέλσκι Καπ» θα διοργανωθεί κανονικά ωστόσο θα διεξαχθεί με σημαντικές αλλαγές, καθώς Ούνιξ Καζάν και Ερυθρός Αστέρας δεν θα πάνε στην Μόσχα, λόγω κορονοϊού.

Αντί αυτών στην θέση τους θα είναι η Πάρμα, η MBA Μόσχας και η δεύτερη ομάδα της ΤΣΣΚΑ. Το τουρνουά θα διεξαχθεί το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός ήταν στην λίστα με τους αρχικούς συμμετέχοντες του τουρνουά, ωστόσο απέσυρε την συμμετοχή του λόγω του κορονοϊού και αντικαταστάθηκε από την Ούνιξ, ενώ εκτός είχε μείνει και η Λοκομοτίβ Κουμπάν λόγω των θετικών κρουσμάτων, που είχαν διαγνωστεί στο ρόστερ της.

Η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προσπάθησε να φέρει πιο δυνατούς αντιπάλους, ωστόσο δεδομένου ότι οι ομάδες ανακοίνωσαν τελευταία στιγμή τις προθέσεις τους αυτό δεν ήταν δυνατόν.

Ο λόγος είναι ότι για να εισέλθει ένας ξένος πολίτης στην Ρωσία πρέπει πρώτα να βγάλει βίζα, με την διαδικασία να είναι χρονοβόρα, κάτι που σήμαινε ότι αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες δεν προλάβαιναν να δώσουν το «παρών», ακόμα και αν το ήθελαν.

Επειδή όμως η ρωσική ομάδα αφενός ήθελε να πραγματοποιήσει το τουρνουά στη μνήμη του «ασημένιου συνταγματάρχη», αφετέρου πρέπει να δώσει κάποια φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες με ρωσικές ομάδες.