Τσαϊρέλης στο fosonline.gr: «Ο Σλούκας θα βοηθήσει επί δύο»

Ο φόργουορντ του Ηρακλή Μιχάλης Τσαϊρέλης δίνει «εικόνα» από το φιλικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ!

Τσαϊρέλης στο fosonline.gr: «Ο Σλούκας θα βοηθήσει επί δύο»

Ο Ολυμπιακός έδωσε το 2ο φιλικό του παιχνίδι προετοιμασίας με τον Ηρακλή, αυτή τη φορά στο ΣΕΦ και σε αυτές τις περιπτώσεις, το τελικό σκορ (88-75) δεν παίζει κανένα ρόλο για τους δύο προπονητές, που το μόνο που θέλουν είναι να δουν πως λειτουργούν οι συνεργασίες που θέλουν να βγάλουν, πως ανταποκρίνονται στην τακτική οι παίκτες τους.

Ο Ηρακλής ήταν πολύ πιο βελτιωμένος αυτή τη φορά, όπως λένε και οι άνθρωποί του, ίσως να ήταν και η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας μένοντας μέχρι το 37΄κοντά (στους 3 πόντους πίσω), η οποία μετράει αντίστροφα για τα προκριματικά στο Fiba Basketball Champions League και το ματς με τον Κεραυνό στην Κύπρο στις 22 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, φάνηκε πιο «βαρύς», πιο κουρασμένος. Ήθελε να τρέξει και να πιέσει όπως και στο πρώτο του φιλικό με τους Θεσσαλονικείς, αλλά δεν το κατάφερε στον βαθμό που θα ήθελε καθώς φαίνονταν πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι πιασμένοι και καταβεβλημένοι από τις προπονήσεις.

Το fosonline.gr επικοινώνησε με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη (ο οποίος έχει και «ερυθρόλευκο» παρελθόν) ώστε ο Έλληνας φόργουορντ να δώσει μία εικόνα από το νέο φιλικό των δύο ομάδων.

«Κουρασμένος ο Ολυμπιακός»

«Ισχύει, ναι, ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση μέχρι στιγμής. Ξεκινάμε από τον αμυντικό τομέα, από την αρχή το βάλαμε αυτό σαν φιλοσοφία. Υπήρχαν κάποιοι τραυματισμοί στην ομάδα και σιγά-σιγά μπαίνουν όλα τα παιδιά μέσα, οπότε αρχίζει η ομάδα και αποδίδει αν και είναι δύσκολο σε τόσο χρονικό διάστημα να φτάσουμε στο 100%, αλλά αρχίζει και δείχνει βελτίωση και θετικά στοιχεία που μπορεί να βγάλει ο καθένας» ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς αν ο Ηρακλής ήταν πιο «διαβασμένος» και περιόρισε με την άμυνα τον Ολυμπιακό, ο οποίος μοίρασε 14 ασίστ (σ.σ. οι 10 από τα χέρια των Σλούκα και Σπανούλη), ο 32χρονος φόργουορντ είπε: «Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα, γιατί δεν ξέρεις πως είναι κι άλλος από τις προπονήσεις, αν έχει βαριά πόδια και χέρια και είναι καταπονημένος. Αν θα μπορούσε να παίξει όπως θα ήθελε. Αν και ήμασταν καλοί στο αμυντικό κομμάτι, δεν μπορώ να πω πως τους «πνίξαμε» αμυντικά. Από την άλλη όντως φαινόταν πως τα παιδιά ήταν κουρασμένα, ήταν καταπονημένα».

«Έχει βάθος αλλά και παίκτες με υψηλό μπασκετικό iq»

Για τη φιλοσοφία του Ηρακλή, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ανέφερε πως «εμείς θέλουμε να δώσουμε βαρύτητα στον αμυντικό τομέα να ξεκινάμε από εκεί, να βγάζουμε ενέργεια και στην επίθεση να έχουμε τις καλύτερες επιλογές γιατί έχει ταλέντο αυτή η ομάδα και καλή χημεία και νομίζω θα βγει αυτό», ενώ γι αυτή του Ολυμπιακού κι αν η ταχύτητα και η πίεση (11 κλεψίματα χωρίς να έχει κάποιο ο Τζένκινς) θα είναι σήμα κατατεθέν του απάντησε: «Σήμερα είδα τον Ολυμπιακό, στο πρώτο ματς δεν ήμουν. Ο Ολυμπιακός θα είναι σκληρή ομάδα, έχει πολλούς παίκτες. Μπορούν να σκοράρουν πολλοί και έχει το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνι. Όπως είχαμε συνηθίσει τον κόουτς Μπαρτζώκα να φτιάχνει τις ομάδες του, έτσι θα είναι και αυτή. Έχει βάθος αλλά και παίκτες με υψηλό μπασκετικό iq.

Τρέχει πολύ… Στο πρώτο παιχνίδι μου είπαν πως έτρεχαν πολύ, έβγαλαν πολύ ενέργεια και πίεζαν σε όλο το γήπεδο. Το προσπαθήσανε να το κάνουν και σήμερα, αλλά δεν νομίζω πως ήταν όπως στο προηγούμενο παιχνίδι. Ο κόουτς Μπαρτζώκας μοίρασε πολύ το χρόνο, έμπαιναν-έβγαιναν συνέχεια. Ψάχνουν να βρουν όλοι τα «πατήματά» τους, ιδίως μετά από ένα εξάμηνο στην ουσία που έχουν οι παίκτες να αγωνιστούν».

«Θα βοηθήσει επί δύο ο Σλούκας»

Με τον Ζαν Σαρλ που έπαιξε στο «5», δεν «βρέθηκαν», αλλά είπε για τον Γάλλο πως «είναι ένα ψηλό παιδί, αθλητικό, που σουτάρει», ενώ σε ένα σχόλιο του για την επιστροφή του Κώστα Σλούκα κι αν ήταν η προσθήκη αυτή που χρειάζονταν ο Ολυμπιακός, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ανέφερε: «Να πούμε ότι ο Ολυμπιακός πάντα έδινε βαρύτητα στον ελληνικό κορμό. Άσχετα με τις ικανότητες που έχει, μόνο και μόνο που είναι Έλληνας δίνει άλλη βαρύτητα. Ταιριάζει απόλυτα με τους υπόλοιπους και ξέχωρα με το μπασκετικό κομμάτι ξέρει τι είναι ο Ολυμπιακός, γνωρίζει τα αποδυτήρια, τους προπονητές… Αυτό θα βοηθήσει επί δύο. Φυσικά για το παιχνίδι του δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, είναι ένας παίκτης που βγάζει ενέργεια, που μπορεί να σκοράρει, φυσικά να πασάρει…».

«Σε διαφορετική φάση Ηρακλής και Ολυμπιακός»

Ο Ηρακλής, έχει ακόμα δύο φιλικά- με το Περιστέρι και τον Άρη- και μετράει αντίστροφα για τα προκριματικά του Basketball Champions League όπου στις 22 του μηνός θα παίξει με τον Κεραυνό στη Κύπρο. Για τον πρώτο στόχο της Ευρώπης, ο Τσαϊρέλης επεσήμανε: «Εμείς μετράμε αντίστροφα. Είμαστε σε διαφορετική φάση απ’ ότι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ακόμα «χτίζει». Όσο πλησιάζει η έναρξη των επίσημων πρέπει να ρίξεις σε ένταση και όγκο προπονήσεων για να είσαι πιο φρέσκος. Γι αυτό έλεγα και πριν, δεν μπορούμε να κρίνουμε, δεν βρισκόμαστε την ίδια φάση για να πούμε για το παιχνίδι, πως εμείς παίξαμε πολύ καλά και ο Ολυμπιακός όχι τόσο. Για μας η Ευρώπη είναι μεγάλη υπόθεση, θέλει ο Ηρακλής να κάνει το βήμα παραπάνω φέτος και ελπίζω να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό και να τα καταφέρουμε».