Ολυμπιακός: Το πιο βασικό κομμάτι της προετοιμασίας!

Η σημασία που έχουν τα φιλικά που θα δώσει ο Ολυμπιακός. Πώς περνάει τη φιλοσοφία του ο Γιώργος Μπαρτζώκας κομμάτι-κομμάτι. - Βάζει στοιχεία πλέον και στην επίθεση. Τη Δευτέρα (7/09) στο ΣΕΦ νέο φιλικό με τον Ηρακλή.

Ολυμπιακός: Το πιο βασικό κομμάτι της προετοιμασίας!

Μετά το δεκαήμερο στο Μέτσοβο, όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε να βάζει τις βασικές αρχές του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και φυσικά συνεχίζει να τις δουλεύει όλες αυτές τις ημέρες, οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στην περίοδο μονταρίσματος, όπως συνηθιζόταν να λέγεται, η οποία είναι αυτή που θα τους βοηθήσει να «δέσουν», να βρεθούν στο παρκέ και να αποκτήσουν «χημεία» μεταξύ τους.

Μέσα από τα φιλικά που ακολουθούν σε ΣΕΦ, Βαλένθια και Βερολίνο ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού θα βάζει τα κομμάτια αυτά της φιλοσοφίας του και η ομάδα θα προσπαθεί να παίξει ανάλογα με τις επιταγές του. Θα προσπαθεί να εκτελεί τα κομμάτια αυτά που έχουν δουλέψει και μέσα από αυτά (σ.σ. φιλικά) θα ξεκινήσει να παίζει με τον τρόπο που θέλει και θα τη δούμε μέσα στη σεζόν.

Τη Δευτέρα (7/09) με τον Ηρακλή

Οι Πειραιώτες έδωσαν ήδη ένα φιλικό στο Μέτσοβο, με τον Ηρακλή, από τη στιγμή που ακυρώθηκαν τα δύο με τον Προμηθέα εξαιτίας κρούσματος στην πατρινή ομάδα, ωστόσο ήταν το πρώτο τής σεζόν, το πρώτο ύστερα από πέντε μήνες και φυσικά περισσότερο για να σπάσει τη ρουτίνα και να ξεφύγουν από τα οικογενειακά «διπλά».

Τη Δευτέρα (7/09) το μεσημέρι (13:00) ο Ολυμπιακός θα παίξει ξανά με τον Ηρακλή, στο ΣΕΦ αυτή τη φορά, και στη συνέχεια πάει για τα πιο δυνατά: στην Ισπανία θα παίξει με τη Βαλένθια στις 12 του μηνός και μετά θα πάρει μέρος στο τουρνουά που είναι υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκας, στην έδρα της Βαλένθια, με τη συμμετοχή και των Μπάγερν και Βιλερμπάν. Η περίοδος μονταρίσματος (στο τυπικό της σκέλος, καθώς πάντα συνεχίζεται και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια) θα κλείσει στο Βερολίνο με δύο φιλικά με την Άλμπα.

Βάζει στοιχεία στην επίθεση

Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα συνεχίσει να βάζει πράγματα της φιλοσοφίας του. Δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη αυτά… Για να καταλάβετε, έχουν δουλέψει αρκετά πάνω στις βασικές αρχές της άμυνας, στην πίεση στην μπάλα, στην ομαδική άμυνα και στο πώς θα χρησιμοποιούν τα χέρια και φυσικά τα εφήρμοσαν στο φιλικό με τον Ηρακλή. Με τον «Γηραιό» ξεκίνησαν να μπαίνουν και στοιχεία στην επίθεση. Ζήτησε ο κόουτς κάποια συγκεκριμένα πράγματα και ξεκίνησαν να τα εκτελούν, με τον ίδιο να κάνει συνεχώς τις παρεμβάσεις του και τις διορθώσεις του.

Η πρώτη φορά…

Ο Ολυμπιακός χτίζεται βήμα βήμα, μεθοδικά και με προσοχή, καθώς μην ξεχνάτε πως έκανε μία προετοιμασία ύστερα από πολύμηνη απραξία και η ένταση δεν μπορούσε να μπει από την πρώτη μέρα, αλλά σταδιακά. Συν τοις άλλοις, αρκετοί παίκτες ~όπως ο Οκτάβιους Έλις, ο Χασάν Μάρτιν, ο Σακίλ Μακ Κίσικ~ πρώτη φορά στην καριέρα τους έκαναν τέτοια προετοιμασία και γενικότερα βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο!

Η (πρώιμη) εικόνα είναι καλή, υπάρχει ικανοποίηση από τη δουλειά που γίνεται, η οποία βέβαια συνεχίζεται και είναι… μπόλικη.

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

7/9, Ολυμπιακός - Ηρακλής (ΣΕΦ-13:00)

12/9, Βαλένθια – Ολυμπιακός (Βαλένθια)

15-16/9, Τουρνουά Ισπανίας με συμμετοχή των Βαλένθια, Μπάγερν, Βιλερμπάν.

24/9, Άλμπα Β. – Ολυμπιακός (Βερολίνο)

25/9, Άλμπα Β. – Ολυμπιακός (Βερολίνο)

* Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά το τουρνουά στην Ισπανία (Nova), που είναι υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκας.