Αν ο Βασιλειάδης ήταν Κοντονής...

Ο Στέφανος Λεμονίδης συγκρίνει την τακτική Κοντονή κατά Ολυμπιακού και τη στάση Βασιλειάδη με κατήγορο τον Ολυμπιακό.

Αν ο Βασιλειάδης ήταν Κοντονής...

Δυο μέτρα και δυο σταθμά των επικεφαλής του αθλητισμού για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, άκρατο ενδιαφέρον όταν ο Ολυμπιακός είναι σύμφωνα με τη λογική τους υπόλογος, απίστευτη αδιαφορία όταν είναι κατήγορος.

Από τη μια ο Σταύρος Κοντονής που έμεινε στην ιστορία με τη μια, τις δυο, τις τρεις, τις τέσσερις κι εγώ δεν ξέρω πόσες διακοπές του πρωταθλήματος και έφτασε στο σημείο να ορίζει και τους επόπτες στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Από την άλλη ο Γιώργος Βασιλειάδης που σφυρίζει αδιάφορα και αρκείται σε νουθεσίες, παρότι είχαμε πρωτοφανή γεγονότα στο μπάσκετ με τη σύλληψη του αρχιδιαιτητή Στέλιου Συμεωνίδη και την αποφυγή του αυτόφωρου για τον ισχυρό άνδρα της ομοσπονδίας μπάσκετ Γιώργου Βασιλακόπουλου, λόγω ηλικίας. Χώρια η ιδιότητα πατέρα αρχιδιαιτητή και υιού διαιτητή, που έχει επαγγελματική σχέση με ιδιοκτήτη ΚΑΕ.

Τι έκανε ο Υπουργός Αθλητισμού; Απλά μεταβίβασε την επιστολή του Ολυμπιακού στον ΕΣΑΚΕ και στην Ομοσπονδία Μπάσκετ και τους προέτρεψε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, παρότι βάση νομοθεσίας οι εμπλεκόμενοι κινδυνεύουν με πενταετή φυλάκιση και παραπομπή στην Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας.

Τι θα έκανε ο Κοντονής στη θέση του, αν αντί του Ολυμπιακού ήταν κατήγοροι, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ , ο Παναθηναϊκός; Θα διέκοπτε το πρωτάθλημα, θα ξήλωνε την ΚΕΔ και θα κήρυσσε σταυροφορία κατά της Ομοσπονδίας Μπάσκετ με διαπρύσιο λόγο, λόγω και του επαγγέλματος του.

Δικηγόρος και ο Βασιλειάδης, αλλά διαφορετικής σχολής, παρότι διακηρύσσει ότι είναι Ολυμπιακός. Δεν είδε τίποτα στις μετακινήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ και τις αλητείες στα Γιάννινα, το Αγρίνιο και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, παρά μόνο έβγαζε απαγορευτικά για τους φίλους του Ολυμπιακού. Δεν άρπαξε την ευκαιρία της σύλληψης Συμεωνίδη να κάνει την κάθαρση και να επιβάλει την εξυγίανση στο μπάσκετ, γιατί η κυρίαρχη άποψη στα υψηλά κλιμάκια είναι ότι όλα τα στραβά συμβαίνουν ή μάλλον συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο, όταν κυριαρχούσε ο Ολυμπιακός και όλα καλώς καμωμένα στο μπάσκετ, όπου έχει το πάνω χέρι ο Παναθηναϊκός.

Η υποκρισία τους δεν έχει προηγούμενο, αν και η σταυροφορία της εξυγίανσης δεν έφτασε καν στους Αγίους Τόπους, με το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να κρίνεται στα δικαστήρια με δυο βαθμολογίες και το ΟΑΚΑ στον τελικό Κυπέλλου να θυμίζει κρανίου τόπο, ασχέτως αν οι παρατηρητές ήταν αόμματοι. Βλέπετε δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός στην εξίσωση να ρίξουν το ανάθεμα πάνω του. Μας τελείωσαν οι… βάρβαροι. «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις».

Κοντολογίς, αν και είχαν διαφορετική προσέγγιση, ο ένας φωνασκώντας και ο άλλος ψιθυρίζοντας απέτυχαν παταγωδώς, όπως και όλοι οι προκάτοχοι τους βεβαίως, βεβαίως...

ΥΓ1: Υπουργέ μου καλύτερα να μην άρθρωνες λόγο, από το να πεις μια πομφόλυγα και να εκτεθείς ανεπανόρθωτα.

ΥΓ2: Αν και είναι ακραία θέση και δεν την υιοθετούμε, ποιος οπαδός του Ολυμπιακού θα κατηγορούσε τους αδελφούς Αγγελόπουλους αν αποσύραν την ομάδα από τους τελικούς, μετά τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο χώρο του μπάσκετ;

ΥΓ3: Η απάντηση της ΕΟΚ στον Βασιλειάδη, είναι η επιτομή της κοροϊδίας, όταν λέει ότι η ΚΕΔ είναι αρμόδια για τους ορισμούς των διαιτητών, όταν ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος διορίζει την ΚΕΔ. Είναι σαν να λέει ότι η επιτροπή εθνικών ομάδων είναι υπεύθυνη για την επιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή. Για να δούμε την επόμενη κίνηση Βασιλειάδη, αν και πιστεύουμε ότι θα προτιμήσει τη σιωπή.