Πρίντεζης-Βεζένκοφ-Χαραλαμπόπουλος για τον Ολυμπιακό της νέας εποχής: Άμυνα, έξτρα πάσα, ταχύτητα

Οι Πρίντεζης, Βεζένκοφ και Χαραλαμπόπουλος, μίλησαν για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Έμφαση στην σκληρή άμυνα, δημιουργία, στόχευση στην έξτρα πάσα και γρήγορο μπάσκετ. Δείτε το video. 

Πρίντεζης-Βεζένκοφ-Χαραλαμπόπουλος για τον Ολυμπιακό της νέας εποχής: Άμυνα, έξτρα πάσα, ταχύτητα

-Πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή μετά την απουσία 6 μηνών;

Χαραλαμπόπουλος: To διαφορετικό είναι πως είμαστε αρκετό καιρό εκτός δράσης όλοι. Έχουν περάσει έξι μήνες χωρίς ματς. Η ομάδα όμως συνεχίζει να δουλεύει σκληρά και προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς.

Πρίντεζης: Δεν είναι εύκολο. Όχι μόνο για τους αθλητές, αλλά και γενικότερα για όλο τον κόσμο με όλα αυτά που συμβαίνουν με τον κορονοϊό. Είναι η πρώτη φορά που όλες οι ομάδες ξεκινάνε και ξέχωρα από την ατομική και ομαδική επιτυχία που επιδιώκουν, είναι η υγεία των δικών του ανθρώπων, αλλά και η υγεία γενικότερα. Όλος ο πλανήτης προσπαθεί να ξεμπερδέψει με όλη αυτή την κατάσταση του κορονοίού.

Βεζένκοφ: Χρειαστήκαμε περισσότερο χρόνο προσαρμογής γιατί 4,5 μήνες ήμασταν εκτός παρκέ. Πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με τα φιλικά και τα ταξίδια που είχαμε κάνει στο παρελθόν, αλλά πιστεύω με καλή διάθεση, σκληρή δουλειά και γρήγορη προσαρμογή όλα θα πάνε καλά.

Ο νέος Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

-Τι ομάδα θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στη νέα σεζόν;

Χαραλαμπόπουλος: Η ομάδα θα δίνει πάντα το 100% και θα παίζει σκληρά. Έτσι όπως βλέπω τα παιδιά, θα έλεγα πως έχουμε δεθεί αρκετά, για το σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

Πρίντεζης: Είναι πάρα πολύ νωρίς, αλλά το σημαντικό είναι πως ο καθένας μέχρι στιγμής έχει καταλάβει τον ρόλο του και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει καλύτερα την ομάδα. Και ο κόουτς φυσικά έχει προσφέρει πολύ σε αυτό, δηλαδή στο να ξέρει ο καθένας πως θα προσφέρει στο σύνολο και να βοηθήσει ο καθένας από το πόστο του. Το σημαντικό είναι να έχουμε υγεία μέσα στη σεζόν και να μην έχουμε απουσίες.

Bεζένκοφ: Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, γιατί έχουμε αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα, οπότε θα χρειαστεί χρόνος για να αφομοιώσουμε όλοι μαζί τη φιλοσοφία του κόουτς. Να βρούμε τη χημεία που χρειάζεται. Πιστεύω πως θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς. Έχουμε χρόνο, να δούμε πως θα πάμε και στα φιλικά παιχνίδια. Πιστεύω πως θα έχουμε μία καλή σεζόν.

-Που έχει δώσει βαρύτητα η ομάδα αυτές τις μέρες;

Χαραλαμπόπουλος: Σε αυτήν την περίοδο έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην άμυνα. Το πως θα πιέζουμε, το πως θα δίνουμε τις βοήθειες. Η ατομική άμυνα είναι πολύ σημαντική.

Πρίντεζης: Σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις που έχουμε κάνει, νομίζω πως ο κόουτς έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι της άμυνας και της ταχύτητας Επίσης, στο να καταφέρουμε να έχουμε πολύ καλές συνεργασίες στην επίθεση. Να παίζουμε ομαδικά και να βρίσκουμε τον ελεύθερο παίκτη.

Βεζένκοφ: Ο κόουτς θέλει σκληρή άμυνα και στην επίθεση να μοιράζουμε τη μπάλα, να πασάρουμε, να υπάρχει καλή δημιουργία και όλοι να συμβάλουν ώστε η ομάδα να παίζει γρήγορα σκληρά και γενικότερα να παίζουμε καλό μπάσκετ.

-Πόσο διαφορετική θα είναι η νέα EuroLeague;

Χαραλαμπόπουλος: Είναι νωρίς να μιλήσουμε για επιτυχίες, αλλά και τους στόχους μας. Πιστεύω πως η σεζόν θα είναι αρκετά περίεργη, ειδικά φέτος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε υγεία.

Πρίντεζης: Θα είναι ιδιαίτερη χρονιά γιατί για όλους θα υπάρχει αυτή η ανασφάλεια στο πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο ενδεχόμενο που θα υπάρξουν κρούσματα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και όταν πρώτα ο θεός αυτό γίνει, να έχουμε μία καλή ομάδα που θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι. Που θα μπορεί να κερδίζει την κάθε ομάδα. Ρεαλιστικός στόχος να παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να καταφέρουμε να περάσουμε στα πλέι-οφς για να διεκδικήσουμε μία πρόκριση σε Final Four.

Bεζένκοφ: Η Ευρωλίγκα κάθε χρόνο θα είναι ακόμη πιο σκληρή, όλες οι ομάδες δυναμώνουν. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, κοιτάμε την κάθε προπόνηση ξεχωριστά. Θέλουμε να βρούμε τη χημεία μας και να παίζουμε εμείς καλά. Τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Ολυμπιακός: Ο ξεκάθαρα βασικός πλέι-μέικερ Σλούκας και εικόνες από το φιλικό με Ηρακλή

Ολυμπιακός-Ηρακλής 80-50: Ο νέος είναι ωραίος...