Ολυμπιακός: Άλλαξαν όλοι οι ξένοι ύστερα από 15 χρόνια!

Από το καλοκαίρι του 2005 ο Ολυμπιακός είχε να αλλάξει όλους τους ξένους του από τον σχεδιασμό της προηγούμενης σεζόν * Τα τελευταία δύο χρόνια μόνο ο Μιλουτίνοβ διατηρούσε την… παράδοση που πλέον έσπασε.

Ολυμπιακός: Άλλαξαν όλοι οι ξένοι ύστερα από 15 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός «πάτησε» μια… γερή ένεση στον ελληνικό του κορμό, ιδίως με την απόκτηση του Κώστα Σλούκα, με τον οποίο προσέθεσε έναν έτοιμο και ολοκληρωμένο παίκτη στη «μηχανή» του, αλλά η αλήθεια είναι πως πρέπει να βρει και μια σταθερότητα με τους ξένους του. Να βρει κάτι πιο μόνιμο. Ο «τελευταίος των Μοϊκανών» ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοβ που έμεινε στο μεγάλο λιμάνι πέντε χρόνια πιάνοντας στην 5η θέση τον Μίλος Τεόντοσιτς, που κι αυτός είχε πενταετή θητεία στον Ολυμπιακό.

Ζεβροσένκο (6), Νάκιτς (7), Τάρλατς (8) και φυσικά ο Τόμιτς (13 σεζόν) κρατάνε τα ηνία.

Με την αποχώρηση του Σέρβου σέντερ για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αυτόματα ο Ολυμπιακός έσπασε μία «παράδοση» που τον ήθελε να διατηρεί για την επόμενη σεζόν τουλάχιστον έναν ξένο από τον σχεδιασμό της προηγούμενης χρονιάς και να μην τους αλλάζει όλους.

Ολυμπιακός: Τα νούμερα στις φανέλες- Με το 11 ο Σλούκας (pic)

Ο Ολυμπιακός έπειτα από 15 χρόνια τους άλλαξε όλους. Και μην αναφέρει κανείς τους Σακίλ Μακ Κίσικ και Οκτάβιους Έλις, καθώς ήταν προσθήκες από τον… 3ο προπονητή που άλλαξε μέσα στη σεζόν και έπαιξαν παρά ελάχιστα παιχνίδια. Μιλάμε για τους ξένους με τους οποίους ξεκίνησε τη σεζόν και δεν έμεινε κανείς: Μπάλντγουιν, Πολ, Πάντερ, Τσέρι, Κουζμίνσκας, Ρούμπιτ. Με εξαίρεση τον Μιλουτίνοβ, κανείς δεν είχε μείνει και από την προπερασμένη σεζόν: Γκος, Τουπάν, Στρέλνιεκς, Τίμα, Λε Ντέι. Άπαντες αποχώρησαν…

Δεν στεριώνουν εύκολα τα τελευταία χρόνια οι ξένοι στον Ολυμπιακό και έχει ανάγκη να δημιουργήσει πιο… μόνιμα μέλη στο ρόστερ του, απαραίτητο για τη χημεία της ομάδας, τις συνεργασίες των παικτών αλλά και τα αποδυτήρια και τις ισορροπίες.

Ο Ολυμπιακός από καλοκαίρι σε καλοκαίρι ή από σχεδιασμό σε σχεδιασμό αν προτιμάτε άλλαξε όλους τους ξένους παίκτες του, όπως είχε συμβεί και δεκαπέντε χρόνια πριν. Το καλοκαίρι του 2005 ήταν η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο, καθώς κανείς ξένος από την ομάδα της σεζόν 2004-05 δεν είχε συνεχίσει σε αυτήν του 2005-06. Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με τους Πέρι, Όβτσινα, Βούκσεβιτς, Γκόρενς, Ζορόσκι, Ποστέλ, Γιούρκοβιτς, φυσικά τον Τόμιτς, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν οι Νόρντγκαρντ, Γκούλιας, Μέισον. Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός είχε ξένους τους Έντνι, Σεϊμπούτις, Κόλιεβιτς, Ζουκάουσκας, Ζίζιτς και Λιούις.

Από τότε μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός διατηρούσε στις τάξεις του τουλάχιστον έναν ξένο του παίκτη, αλλά με τη φυγή του Νίκολα Μιλουτίνοβ αυτό άλλαξε και μία… παράδοση δεκαπέντε ετών έσπασε.

Πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχοντας κάνει τις κατάλληλες επιλογές, πιστεύει πως θα μπορέσει να αφομοιώσει στον ήδη υπάρχοντα κορμό της ομάδας και ξένους παίκτες, ώστε να χτίσει κάτι πιο στιβαρό και σταθερό. Αν ανατρέξετε στις επιτυχημένες ομάδες, θα δείτε ότι είναι αυτές που είχαν σταθερό κορμό και ομοιογένεια για χρόνια. Παίκτες που συνεννοούνταν με τα μάτια και ο καθένας ήξερε άριστα τις κινήσεις του άλλου.