Επανάσταση κόντρα στον Βασιλακόπουλο

Οι  Γκόντας και  Φούφης ξεκίνησαν την επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, πηγαίνοντας κόντρα σε Βασιλακόπουλο και Συμεωνίδη. Θα ασχοληθεί το κράτος με τα όσα συμβαίνουν στην ΕΟΚ; Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Επανάσταση κόντρα στον Βασιλακόπουλο

Οι διαιτητές Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης, κατέθεσαν μηνύσεις κατά των μελών της ΚΕΔ για την μη παρουσίας τους στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Οι δύο ρέφερι ήταν δικαιολογημένα εκνευρισμένοι με την απαράδεκτη συμπεριφορά της ΚΕΔ, η οποία παράνομα και αθόρυβα τους είχε "παροπλίσει".

Υπενθυμίζεται πως οι δύο διαιτητές, μαζί με τους Ηλία Κορομηλά και Πέτρο Παπαπέτρου, τον περασμένο Γενάρη δικαιώθηκαν από το ΑΣΕΑΔ ύστερα από την προσφυγή που είχαν κάνει, εξαιτίας του παράνομου αποκλεισμού τους από τα ελληνικά παρκέ, επειδή είχαν ταχθεί με το μέρος της EuroLeague και όχι της FIBA, πηγαίνοντας δηλαδή αντίθετα με τα... γούστα της ΕΟΚ.

Βέβαια, στη πράξη, μπορεί οι διαιτητές να δικαιώθηκαν, αλλά στην σεζόν που εξελίσσεται οι τέσσερις διαιτητές σφύριξαν σε λίγους αγώνες και όχι σημαντικούς, αναλαμβάνοντας ακόμη και χαμηλότερες κατηγορίες, κάνοντας... καψώνια σε παιχνίδια της Α2. Το αποκορύφωμα ήταν το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι ρέφερι έμειναν εκτός από τα playoffs του πρωταθλήματος, ενώ δεν είδαν και τα ονόματα τους ενόψει των τελικών.

Οι Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης, λοιπόν, δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Έδωσαν το "παρών" στην κλήρωση της ΚΕΔ ενόψει των τελικών, αλλά μόλις είδαν πως τα ονόματα τους δεν ήταν στην λίστα, ανέλαβαν δράση! Πήραν δικηγόρο, βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσαν μηνύσεις κατά της ΚΕΔ και της ΕΟΚ, αφού οι άνθρωποι που διοικούν δεν ακολουθούν την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, κάνοντας του... κεφαλιού τους.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι αστυνομικοί του τμήματος του ΟΑΚΑ να κρατήσουν τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στέλιο Συμεωνίδη, ενώ επιχείρησαν να προσαγάγουν και ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά μετά από επέμβαση του δικηγόρου του, ο επί σειρά δεκαετιών πρόεδρος της, κατάφερε να γλιτώσει την σύλληψη.

Πρόκειται για μία μικρή επανάσταση στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Οι Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης τάραξαν τα νερά και πήγαν κόντρα στο κατεστημένο. Με τον τρόπο τους ζητούν δικαιοσύνη, νομιμότητα, καθαρότητα. Κάνουν κάλεσμα και σε άλλους ώστε να αντιδράσουν και παράλληλα "φωνάζουν" στο κράτος να στρέψει τα μάτια του στην ΕΟΚ, η οποία εδώ και δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε μοναρχία, κάνοντας ό,τι θέλει, δίχως να δέχεται παρατηρήσεις, τιμωρίες και κυρώσεις.

Είναι αδιανόητο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, να μένει αποστασιοποιημένος τόσο από αυτές τις σημαντικές εξελίξεις, όσο και από το θέμα που προέκυψε με τον Στέλιο Συμεωνίδη, ο οποίος διατηρεί άμεση επιχειρηματική σχέση με εταιρία που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ομάδας του Προμηθέα. Στην ΕΠΟ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έγινε... χαμός φέτος, αλλά στην ΕΟΚ δεν παρεμβαίνει κανείς, ποτέ!

Ήρθε ο καιρός να αλλάξουν πράγματα, καταστάσεις, αλλά κυρίως πρόσωπα στην ΕΟΚ. Kαι επιτέλους, η διαιτησία, η ΚΕΔ, επιβάλλεται να περάσει στον ΕΣΑΚΕ. Η επανάσταση μόλις ξεκίνησε.