Οι Αγγελόπουλοι «μίλησαν»... με πράξεις!

Οι κινήσεις των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με σκοπό να επαναφέρουν το «ερυθρόλευκο» καράβι στη σωστή ρότα!

Οι Αγγελόπουλοι «μίλησαν»... με πράξεις!

Ο Ολυμπιακός έκανε «θόρυβο» στην Ευρώπη. Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να μη φαίνεται σε πολλούς, καθώς ο Σλούκας θεωρείται «δικό του παιδί», αλλά όποιος κοιτά με αυτή την οπτική χάνει το δάσος και βλέπει το δέντρο. Γιατί πολύ απλά, σε μία ιδιαίτερη εποχή εξαιτίας του κορονοϊού και των οικονομικών υπολειμμάτων που έχει αφήσει, σε μία μεταγραφική περίοδο που πολλές ομάδες έψαχναν υψηλού επιπέδου γκαρντ, αλλά στην αγορά δεν υπήρχαν και πολλά διαθέσιμα, ο Ολυμπιακός κατάφερε και απέκτησε έναν από τα πέντε κορυφαίους της Ευρώπης.

Έναν παίκτη για τον οποίο πέρσι έριζαν οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ με καλά λεφτά, λοξές ματιές τού έριχνε κατά καιρούς και ο Δημήτρης Ιτούδης για την ΤΣΣΚΑ, αλλά και που φέτος έκαναν την κρούση τους, μόνο που… δεν πρόλαβαν. Ειδικά, όταν έγραφε η «Marca» για τη Ρεάλ σε περίπτωση που της φύγει ο Καμπάτσο για το ΝΒΑ, τα πάντα είχαν τελειώσει και το μόνο που περίμενε ο Ολυμπιακός ήταν η επίσημη αποδέσμευσή του από τη Φενέρμπαχτσε.

Ίσως δεν το έχετε αντιληφθεί πολλοί, αλλά μιλάμε για μία από τις σπουδαιότερες κινήσεις του Ολυμπιακού, όχι απλά φέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια, και δη από αυτές που φέρουν την «υπογραφή» των Αγγελόπουλων, που όταν θέλουν να πείσουν παίκτη, τον προσεγγίζουν με τέτοιον τρόπο που δεν είναι δυνατόν να μην μπει η υπογραφή και τα χαμόγελα στη φωτογραφία να μην είναι απόλυτα αληθινά…

Η κίνηση για Καλάθη που θα εκτόξευε το μπάτζετ

Οι Αγγελόπουλοι είχαν υποσχεθεί στον Γιώργο Μπαρτζώκα ανταγωνιστικό Ολυμπιακό και αυτό ακριβώς έκαναν. Οι πρόεδροι ήταν αυτοί άλλωστε που έκαναν κίνηση για τον Νικ Καλάθη, με τον κόουτς να λέει φυσικά πως είναι σύμφωνος ~αλίμονο αν δεν ήθελε δίδυμο Σλούκα – Καλάθη~, αλλά τελικά… δεν έκατσε, για λόγους που έχουμε αναφέρει ξανά. Και προσέξτε, σε μία τέτοια περίπτωση, η οποία δεν ήθελε και πολύ να πραγματοποιηθεί, το μπάτζετ θα ξέφευγε αρκετά.

Θα «ανέβαινε» κατά 3 εκατομμύρια, τα οποία φυσικά θα έμπαιναν και αυτά από την τσέπη των Αγγελόπουλων, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είναι κερδοφόρα εταιρεία. Με λίγα λόγια… θα πλήρωναν την τρέλα τους, τον ρομαντισμό τους (που έχουν κατηγορηθεί και γι’ αυτό, και από τον υπογράφοντα), όπως έπραξαν και με την περίπτωση του Μιλουτίνοβ, που τον πλήρωσαν από την τσέπη τους και δεν δέχθηκαν τα 2 εκατ. ευρώ της ΤΣΣΚΑ, μη θέλοντας να υποκύψουν, γιατί στο τέλος της ημέρας… «Ολυμπιακός είμαστε» και η ΤΣΣΚΑ ειδικά το ξέρει καλά!

Συν τοις άλλοις θα παρουσιαζόταν και μία εικόνα «διάλυσης» στον Ολυμπιακό, μαζί με όλα αυτά που «κυκλοφορούσαν» εκείνο τον καιρό (σ.σ. ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών της Euroleague, ban, οφειλές κ.τ.λ.) κάτι που, όπως εκ των πραγμάτων βλέπουν όλοι, δεν ίσχυε.

Η εικόνα και το υψηλού επιπέδου πρεστίζ

Οι Αγγελόπουλοι «μίλησαν» με τον τρόπο τους, «μίλησαν» με τις πράξεις τους, με τις επιλογές τους, με τα λάθη τους, με την προσπάθειά τους και πρέπει να τους πιστωθεί αυτό. Όταν όλος ο κόσμος φώναζε να βγουν να μιλήσουν, αυτοί το έκαναν εκεί που έπρεπε: Είχαν μιλήσει στην ομάδα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν εκείνον τον καιρό (λόγω του δικαστικού θέματος με τον πατέρα τους), τους είχαν εξηγήσει τι συνέβαινε και όλα αυτά τα βλέπουν άπαντες στην πράξη. Τόσο αυτοί που έμειναν όσο και αυτοί που έφυγαν.

Έχουν διακανονιστεί τα πάντα, τηρούνται οι ημερομηνίες στο ακέραιο και το κυριότερο, ο Ολυμπιακός διατηρεί σε υψηλό επίπεδο το πρεστίζ του, κάτι που φαίνεται μάλιστα όταν αποκτά τον Κώστα Σλούκα, όταν συζητά με τον Νικ Καλάθη και παίρνει θετικά πρώτα μηνύματα από την πλευρά του, όταν οι μάνατζερ συνεχίζουν να του προτείνουν καλά ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, γνωρίζοντας τη φερεγγυότητα των Αγγελόπουλων, αλλά και το «μαγαζί γωνία» που παραμένει ο Ολυμπιακός.

Οι τρεις προσπάθειες για Μπαρτζώκα

Αυτό είναι μαθημένοι να κάνουν, αυτό συνεχίζουν να κάνουν. Δεν τα παράτησαν ποτέ! Το έδειξαν και με την επιλογή Μπλατ, άσχετα αν δεν τους βγήκε, γιατί ας μη γελιόμαστε, όταν τον απέκτησαν όλος ο κόσμος πανηγύριζε για την επιλογή. Δεν τους βγήκε με τον Κεμζούρα στη συνέχεια, η αλήθεια είναι αυτή, και στη συνέχεια «μίλησαν» ξανά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Έκαναν τρεις προσπάθειες για να επιστρέψει ο Έλληνας κόουτς στον Ολυμπιακό, κάθε φορά όλο και ένθερμη και πιο έντονη, μέχρι να βάλουν ξανά τον καπετάνιο στο καράβι για να βρει τη ρότα του!