WNBA: 7 κρούσματα σε 137 δείγματα - Στη Φλόριντα οι 11 από τις 12 ομάδες (pics)

Εφτά κρούσματα έχει το WNBA με τις 11 ομάδες να ταξιδεύουν στη Φλόριντα. Οι απώλειες για τις φυλετικές διακρίσεις και τον φόβο της πολύμηνης απραξίας.

WNBA: 7 κρούσματα σε 137 δείγματα - Στη Φλόριντα οι 11 από τις 12 ομάδες (pics)

Δεν είναι μόνο το ΝΒΑ που ετοιμάζεται για επανεκκίνηση στη Φλόριντα αλλά και το WNBA που θα ξεκινήσει τη σεζόν του. Το καλοκαίρι άλλωστε είναι η κορύφωση της σεζόν του κορυφαίου πρωταθλήματος γυναικείου μπάσκετ στον πλανήτη.

Οι ομάδες λοιπόν ταξιδεύουν για τη Φλόριντα, όπου θα διεξαχθεί πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών και κανονικά τα πλέι οφ μέχρι την ανάδειξη του πρωταθλητή. Απλά, μαζεμένες όλες οι ομάδες στην ίδια πόλη, στο ίδιο γήπεδο.

Το WNBA ανακοίνωσε ότι σε σύνολο 137 δειγμάτων, τα οποία ελήφθησαν μεταξύ 28 Ιουνίου και 5 Ιουλίου, βρέθηκαν 7 θετικά κρούσματα.

Καθένα κρούσμα μπήκε σε απομόνωση μέχρι να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι 11 από τις 12 ομάδες πήγαν στο IMF Academy του Μπράντετον της Φλόριντα, ενώ η Ιντιάνα Φίβερ θα καθυστερήσει τουλάχιστον πέντε μέρες, καθώς δύο παίκτριές της είχαν βρεθεί θετικές.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι το WNBA θα έχει απώλειες φέτος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συνέχειας προσπαθειών για τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) και την αστυνομική βία. Αρκετές παίκτριες έχουν ανακοινώσει πως δεν θα συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα για να συνεχίσουν την προσπάθεια με τις διαδηλώσεις, ενώ ορισμένες φοβούμενες την πολύμηνη απραξία θα κάτσουν να δουλέψουν ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς.